Буряк з огірком
(покроковий рецепт з фото)
Поєднання відвареної буряків з солоними огірками з дитинства знайоме кожному по вінегретів. Але мало хто знає, що і зі свіжим огірочком буряк дуже навіть «дружить». Спробуйте цей смачний салатик і переконайтеся самі!
З цього рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати буряк з огірком - повірте, нічого складного в ньому немає, а тим часом таке красиве і смачне страва не осоромить навіть святковий стіл.
- Буряк - 2-3 штук
- Яйця - 2-3 штук
- Огірок - 2 штуки
- Бринза - 150 грам
- Майонез - 0, 5 склянки
- Часник - 2 зубчики
- Перець духмяний мелений - За смаком
Буряк моєму, чистим щеткой.
Відварюємо або запікаємо до готовності, чистим.
Відварюємо яйця.
Трьом буряк на крупній тертці.
З яйцями чинимо також, попередньо знявши з них шкаралупу; ).
Ріжемо бринзу - кубиками, соломкою або пелюстками.
Огірки миємо й нарізаємо соломкою.
Змішуємо майонез (краще, звичайно, домашній) з пропущеним через прес або подрібненим часником і перцем. Чи не солимо - бринза і так солона!
Викладаємо салат на пласке блюдо шарами: сир-огірки-буряк-яйця, кожен шар просочуючи ароматним часниковим майонезом.
Прикрашаємо блюдо часточками помідорів і свіжою зеленню.
Прикрашаємо блюдо часточками помідорів і свіжою зеленню.