Бурма з м'ясом в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Татарську випічку в моїй родині люблять і їдять із задоволенням. Незважаючи на те, що вона має многоступенчатость в приготуванні, смак у неї завжди відмінний. Сьогодні ділюся найсмачніше пирогом!
Варто зауважити, що рецепт витратний за часом, але процес його простий і з ним впорається навіть починаюча господиня. Пиріг обов'язково подавайте теплим до чаю або до овочевого салату. Обов'язково спробуйте!
- Яловичина - 400 грам (жирна)
- Картопля - 5 штук (сирої)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (великий)
- Зіра - 1 щіпка (в фарш)
- Яйця - 1 штука (в тісто)
- Вода - 180 грам (тепла, в тісто)
- Борошно пшеничне - 3 склянки (в тісто)
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком (в фарш)
- Вершкове масло - 50 грам (для змазування тіста)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
У склянку з водою додайте яйце, сіль за смаком і розмішайте виделкою.
У чашу просійте борошно і додайте воду з яйцем.
Замісити круте тісто, накрийте рушником і залиште на 20 хвилин при кімнатній температурі.
Зробіть фарш. Пропустіть м'ясо і цибулю через м'ясорубку з середньою гратами.
Картопля натріть на крупній тертці, відіжміть зайву рідину.
У чашу з м'ясом і цибулею додайте терту картоплю. Додайте сіль, перець, зиру і перемішайте.
Тісто розділіть на три рівні частини.
Розтопити вершкове масло.
Візьміть одну частину тіста і розкачати завтовшки в 1 мм.
Змастіть рясно розтопленим маслом.
Візьміть одну частину тіста і розкачати завтовшки в 1 мм.
Змастіть рясно розтопленим маслом.
Розділіть фарш на три частини. Візьміть одну частину і розподіліть на розкатаному тесті.
Загорніть акуратно один край всередину і сформуйте рулет.
Кермі кінець кліпу.
Повторіть весь процес з двома іншими частинами тесту і фаршу.
Повторіть весь процес з двома іншими частинами тесту і фаршу.
Увімкніть духовку на 180 градусів.
Круглу форму (діаметр приблизно 24 см.) змастіть маслом, викладіть перший рулет "равликом" . Додайте по спіралі залишилися два рулету.
Круглу форму (діаметр приблизно 24 см.) змастіть маслом, викладіть перший рулет "равликом" . Додайте по спіралі залишилися два рулету.
Гострим ножем розрізати пиріг на 12 шматочків. Змастіть вершковим маслом і поставте в розігріту духовку на 40-50 хвилин.
Після закінчення часу дістаньте готовий пиріг, змастіть вершковим маслом, трохи охолодіть і подавайте до столу.
Смачного!