Біляші з м'ясом в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Всі звикли, що біляші обсмажуються на сковороді (або в Казані) з додаванням великої кількості масла. Яке ж було моє здивування, коли я дізнався, як приготувати біляші з м'ясом в духовці!
Завдяки тому, що можна відразу відправити цілу партію біляшів в духовку, готуються вони набагато простіше звичних. Крім того, вони виходять не такими жирними. І якщо звичайні біляші більше підходять для перекусу в якості фаст-фуду, то біляші з духовки можна сміливо подавати на стіл замість бутербродів.
- Борошно - 350 грам
- Маргарин - 200 грам
- Крем - 200 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Свинина - 200 грам
- Яловичина - 200 грам
- Картопля - 300 грам
- Цибулина - 1-2 штук
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль і перець - За смаком
1. Маргарин заздалегідь дістаю з холодильника, розм'якшує його, розрізаю на шматочки і перекладаю в миску, додаю сметану (20% жирності), яйце і перемішую, порційно ввожу борошно і замішую тісто, відразу поділяю його на шматочки, залишаю їх на 40 хвилин.
2. Картоплю чищу і мою, м'ясо мою і пропускаю обидва види через м'ясорубку, потім з'єдную в мисці, солю і перчу, перемішую.
3. У картоплі вирізаю очі, нарізаю овоч дрібним кубиком.
4. Цибулину чищу від лушпиння і мою в холодній воді, нарізаю дрібними кубиками.
5. У миску до фаршу додаю нарізану картоплю і цибулю, а також додаю подрібнений лавровий лист.
6. Займуся відпочив тестом: один зі шматочків трохи розкочують і по центру викладаю отриману начинку.
7. Те ж саме проробляю і з іншими кружечками з тіста, потім збираю краю в центр і залишаю дірочку.
8. Збиваю залишився яйце, змащую їм верх кожного біляші, залишаю їх ще на 15 хвилин.
9. Деко посипаю борошном, викладаю на нього біляші, відправляю випічку в розігрітий до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.
10. Дістаю ароматні і смачні біляші з духовки, подаю их к столу. Смачного!