Гречка з м'ясом в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте приготувати гречану кашу з м'ясом в духовці - вона вийде смачніше тієї, що приготовлена на плиті. Та ще й час заощадите. На улюблене хобі або відпочинок.
Будь-яка каша, приготована в духовці, набагато смачніше тієї, що зварена на плиті. Ось і гречка з м'ясом, приготована в духовці за цим рецептом вийде особливою. Спробуйте і ви не пошкодуєте. Тим більше, що час, яке гречка проведе в духовці, ви зможете витратити на відпочинок або спілкування з близькими. Рецепт приготування гречки з м'ясом в духовці нескладний. Страву можна приготувати в горщиках або в великий керамічної жароміцної посуді. Розповідаю, як приготувати гречку з м'ясом в духовці.
- М'ясо - 600 грам (будь-який)
- Гречана крупа - 2 склянки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1-2 штук
- Перець болгарський - 1-2 штук
- Помідор - 2-3 штук
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
М'ясо нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі до появи скоринки. Додаємо дрібно нарізану цибулю і обсмажуємо з м'ясом хвилин 5. Потім доливаємо приблизно півсклянки води і тушкуємо м'ясо на середньому вогні, поки вода практично повністю не випарується.
Очищаємо перець від серцевини, морковь чистим. Нарізаємо овочі невеликими кубиками і додаємо до м'яса. Перемішуємо і обсмажуємо хвилин 5.
Подрібнюємо помідори і додаємо до м'яса з овочами. Додаємо половину солі і чорний перець. Даємо закипіти.
Викладаємо м'ясо в ємність, в якій можна готувати в духовці. Засипаємо зверху промитої гречаною крупою. Розрівнюємо, додаємо сіль і наливаємо 4 склянки води. Закриваємо кришкою і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку приблизно хвилин на 45-50.