Булочки з варенням
(покроковий рецепт з фото)
Це мій улюблений рецепт булочок. Вони - м'які, ніжні, особливо з густою начинкою. Спробуйте!
При приготуванні булочок з варенням за цим рецептом можна використовувати рідке варення, потрібно брати дуже густе, як повидло, тоді булочки буду дивовижними.
- Борошно - 4 склянки
- Молоко - 1 Склянка
- Дріжджі свіжі - 25 грам
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 50 грам
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Варення густе - 1 Склянка
1. Приготуємо продукти для булочок, я взяла сливове варення, воно найгустіше з тих, що є в арсеналі.
2. Спочатку приготуємо тісто для булочок. У теплому молоці розчиніть цукор і дріжджі.
3. Яйце розділіть на жовток і білок. Жовток залиште для змащування булочок, а білок додаємо в молоко.
4. Додаємо борошно і замішуємо тісто, але не до кінця, до комочков.
5. У крихту ллємо олію, додаємо шматочки масла. І змішуємо все в пластичне круте тісто.
6. Ось такий виходить колобок. Накриваємо сухою серветкою і залишаємо в теплому місці на 4 години для підйому.
7. Тісто піднялося, готово до наступного етапу.
8. Переходимо на зручну робочу поверхню. Борошно використовувати не потрібно, тісто не липне, приємне. Вимішуємо, ділимо на рівні частини. Я поділила на 12.
9. Кожну частину тіста розкочуємо не надто тонко в прямокутник. Кладемо по центру уздовж густе варення, не дуже багато.
10. Щільно скріплюємо краю.
11. Звертаємо булочку в "улиточку" .
12. Виставляємо булочки на відстані в змащену форму з високими бортами. Змащуємо верх збитим жовтком. Ставимо в тепло підходити на 25 хвилин.
13. Випікаємо при 180 градусах 40 хвилин. Остужіваем в формі. Потім витягуємо. Приємного чаювання! Ці булочки можна приготувати не тільки з варенням, також підійде повидло, варене згущене молоко або просто вершкове масло. Чи не намагайтеся покласти начинки багато, булочки можуть не пропектися.