Булочки з шоколадом і корицею
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хоч раз в житті пробували чарівні м'які булочки "сіннабон", то напевно хотіли повторити їхні будинки. Я так і вчинила. У пошуках відповідного рецепта, знайшла цей. Вам він сподобається!
Вся фішка цього рецепта - в тесті. А начинка стає відмінним завершенням картини. Так що уважно читайте про те, як приготувати булочки з шоколадом і корицею. Відведіть достатньо часу, щоб дріжджова основа настоялась, тоді у вас вийде все на вищому рівні. І обов'язково зробимо заливку. Як же буде смачно!
- Сухі дріжджі - 7 грам
- Цукор білий - 530 грам
- Вершкове масло - 175 грам
- Темний шоколад кульками або краплями - 100 грам
- Цукрова пудра - 100 грам
- Молоко - 530 мілілітрів
- Вода тепла - 100 мілілітрів
- Яйце - 5 штук
- Борошно пшеничне - 1200 грам
- Кориця мелена - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Ванільний екстракт - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1. Спочатку розчиніть дріжджі в теплій воді. Залиште їх на пару хвилин набухати.
2. Потім змішайте дріжджі, молоко, сіль, 4 яйця і 150 г пісочний. Можете робити це в комбайні або руками.
3. Далі всипте 8 ст. Ложок борошна. Перемішайте. Додайте 100 г розплавленого масло. І знову перемішайте приблизно 3 хвилини.
4. Потім порціями підсипати решту борошна замішують тісто.
5. Залиште тісто при кімнатній температурі на 1 годину під рушником.
6. Після цього розкачайте тісто в пласт товщиною в 0, 5 мм.
7. Розплавте масло, що залишилося. Змастіть їм тісто зверху. Потім присипте його цукром і корицею.
8. Далі викладіть по периметру шоколад.
9. Тепер поверніть пласт в великий рол і наріжте його на порції.
10. Викладіть майбутні булочки в форму для випічки. Залиште їх ще на 20 хвилин "підрости" .
11. Потім змастіть верхівки збитим яйцем. Надішліть вироби в духовку.
12. Випікайте булочки 25 хвилин при 190 градусах.
13. А поки зробіть заливку, змішавши цукрову пудру з 2 ст. Ложками молока і ванільним екстрактом.
14. Для 5 хвилин до готовності змажте заливкою випічку і відправте її знову в духовку.
15. Через пару хвилин булочки будуть готові! Насолоджуйтесь!