Булочка з посипкою
(покроковий рецепт з фото)
Солодка булочка з посипкою - смак, знайомий багатьом з дитинства. В даному рецепті вона готується з повидлом. Цей інгредієнт беріть будь на ваш розсуд. Дуже смачна випічка виходить!
Якщо хочете, щоб булочки вийшли повітряними, додайте в тісто розпушувач (якщо готуєте дріжджове тісто самі). Якщо використовуєте готове тісто, дайте йому постояти перед відправкою в духовку. Така булочка з посипкою нагадує смак шкільної булочки, виходить дуже смачною, ніжною і повітряної.
- Дріжджове тісто - 1 кілограм
- Варення або повидло - За смаком (або свіжі фрукти / ягоди)
- Маргарин - 100 грам
- Борошно - 4-6 Ст. Ложок
- Жовток - 1 штук
1. Щоб заощадити час, я беру для булочок вже готове дріжджове тісто. Якщо хочете зробити його самі - будь ласка: поставте відразу опару (розведіть в склянці теплого молока дві чайні ложки дріжджів, додайте кілька столових ложок борошна і цукру, залиште на 40 хвилин, після чого всипте борошно і три яйця і замісити тісто, залишивши його піднятися на одну годину в теплому місці).
2. Ділимо тісто на частини, в середину викладаємо начинку. Це може бути джем, варення або сезонні ягоди. Добре скріплюємо краю, викладаємо булочки на рознос для випікання.
3. Деко потрібно застелити пергаментом і змастити олією.
4. Змащуємо наші булочки жовтком і покриваємо посипкою. Вона робиться просто: ножем слід порубати маргарин з борошном до стану крихти.
5. Запікаємо булочки близько 35 хвилин при температурі 190 градусів.
6. Вони виходять дуже красивими і смачними.
7. Такі булочки добре смакують з чаєм, молоком або компотом. Смачного!