Вишневий пиріг з мигдальною посипкою
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування пирога з готового листкового тіста з вишневою начинкою і посипанням з мигдалю, вівсяних пластівців і кориці.
Хрусткий зовні і м'який усередині - цей пиріг не може не сподобатися.
- Листкове тісто для пирога - - За смаком
- Меленої кориці - 1/4 чайних ложки
- Солі - 1/2 чайних ложки
- Мигдалю - 3/4 склянки
- Вершкового масла - 6 Ст. Ложок
- Для вишневої начинки: цукру - 3/4 склянки
- Кукурудзяного крохмалю - 3 Ст. Ложки
- Солі - 1/4 чайних ложки
- Вишні - 1 кілограм
1. Очистити вишню від кісточок. Листкове тісто викласти у форму для пирога. Поставити в холодильник для охолодження на 30 хвилин. Розігріти духовку до 220 градусів. Накрити тісто фольгою, викласти на неї сушену квасолю і запікати до світло-золотистого кольору, близько 30 хвилин. Зменшити температуру духовки до 190 градусів.
2. Приготувати миндальную посипання. Подрібнити вівсяні пластівці в кухонному комбайні, щоб вийшло приблизно 1/2 склянки вівсяної муки. Подрібнити мигдаль в кухонному комбайні або дрібно нарізати ножем. Вершкове масло розтопити і охолодити. Перемішати подрібнений мигдаль, вівсяну муку, борошно, цукор, корицю і сіль в мисці кухонного комбайна до однорідності. Викласти суміш у миску і перемішати з розтопленим маслом. Зробити вишневу начинку. У великій мисці змішати вишню з цукром, крохмалем і сіллю. Додайте додатковий цукор при бажанні.
3. Викласти вишневу начинку поверх готової скоринки для пирога. Посипати мигдальною посипкою і випікати в духовці 1 час 10 хвилин, доти, поки начинка не почне пузиритися. Охолодити до кімнатної температури перед подачею на стіл.