Вишневий пиріг з мигдальною скоринкою
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування пирога з вишневою начинкою і скоринкою з вівсяної муки, мигдалю і кориці.
Для цього рецепта ви можете використовувати як свіжу вишню, так і заморожену.
- Листкове тісто для пирога - 1 штука
- Меленої кориці - 1/4 чайних ложки (корочка)
- Солі - 1/2 чайних ложки (корочка)
- Мигдалю - 3/4 склянки (корочка)
- Топленого вершкового масла - 6 Ст. Ложок (корочка)
- Цукру - 3/4 склянки (начинка)
- Кукурудзяного крохмалю - 3 Ст. Ложки (начинка)
- Солі - 1/4 чайних ложки (начинка)
- Свіжої вишні без кісточок - 1 кілограм (або 900 г замороженої вишні (начинка)
1. Перебрати вишню і вийняти кісточки, якщо ви використовуєте свіжу вишню. Розкачати листкове тісто в коло діаметром 30 см і викласти в форму для пирога діаметром 22-25 см. Декоративно обрізати краю і поставити в холодильник на 30 хвилин або розігріти духовку до 220 градусів, обернути тісто фольгою і запекти до світло золотистого кольору, близько 30 хвилин (для отримання більш хрусткою нижньої скоринки). Зменшити температуру духовки до 190 градусів тепла.
2. Якщо ви використовуєте вівсяні пластівці, перемолоти їх в кухонному комбайні до отримання борошна. Потім додати борошно, цукор, корицю, сіль і мигдаль. Перемішати суміш в кухонному комбайні, поки горіхи не роздробити. Якщо у вас немає кухонного комбайна, ви можете вручну нарізати горіхи. Перемішати з розтопленим маслом в мисці.
3. Зробити вишневу начинку. У великій мисці змішати вишню з цукром, крохмалем і сіллю. Додати більше цукру при бажанні. Викласти вишневу начинку в корочку для пирога. Посипати мигдальною сумішшю поверх вишні. Випікати 1 годину 10 хвилин, доти, поки начинка не загусне і не почне міхур. Охолодити до кімнатної температури перед подачею.