Сирний пиріг з хрусткою скоринкою
(покроковий рецепт з фото)
З пісочного тіста і сирної начинки виходить чудовий смачний пиріг. Головне особливістю є тонка хрустка скоринка з вівсяних пластівців і мигдалю. Чудова ласощі!
Ділюся хорошим рецептом, як приготувати сирний пиріг з хрусткою скоринкою. "фішка" хрусткої скоринки - це карамельний солодкий соус на основі вівсянки і мигдальних пластівців. Перед подачею на стіл обов'язково остудіть пиріг, так буде тільки смачніше. Хай щастить!
- Пісочне тісто - 300 грам
- Сир - 450 грам
- Яйця - 2 штуки
- Ожина - 200 грам (або інші ягоди)
- Вершкове масло - 35 грам
- Цукор - 125 грам
- Вершки - 50 грам
- Вівсянка - 2 Ст. Ложки
- Мигдальні пластівці - 2 Ст. Ложки
Тонко розгортає пісочне тісто. Викладаємо його в форму для запікання, змащену вершковим маслом. Проколюємо тісто виделкою і запікаємо в духовці 15 хвилин, температура 180 градусів.
Перемішуємо сир з яєчними жовтками і цукром.
Розтопіть в сковороді олію, додайте 50 грам цукру. Обсмажуйте до золотистого 2 хвилини. Потім додайте вершки і перемішайте.
Засипте вівсянку і мигдальні пластівці. Готуйте до загустіння маси на повільному вогні.
Пісочне тісто остудіть.
Зверху акуратно викладіть сирну начинку.
Прикрасьте сир ожиною.
Полийте карамельним соусом. Надішліть в духовку на 25 хвилин, температура 180 градусів.
Смачного!