Яблучний пиріг з хрусткою скоринкою
(покроковий рецепт з фото)
Принадність пирога в тому, що спекти його можна в будь-який час року, як тільки захотілося побалувати себе шматочком солодкого. Пропоную простий рецепт, як приготувати яблучний пиріг з хрусткою скоринкою.
Ви можете використовувати кілька сортів яблук, так буде навіть смачніше. Пиріг ідеально підходить для будь-якого свята або простого чаювання сім'єю. Пиріг подавайте ледве теплим або після охолодження. Тісто можете зробити заздалегідь і зберігати його в морозилці, а ось яблука можна купити в будь-який час року.
- Вершкове масло - 340 грам
- Борошно - 3 склянки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Цукор - 100 грам
- Крем - 170 грам
- Яблука - 950 грам
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Обкладинка - 1, 5 чайних ложки
- Яйця - 1 штука
- Молоко - 1 Ст. Ложка
1. Наріжте холодне масло шматочками, залиште на 5 хвилин. Змішайте борошно, сіль, 1 столову ложку цукру. Змішайте вершкове масло і борошняну суміш, розітріть руками, потім додайте сметану. Замісити тісто і розділіть його на 2 частини, кожну оберніть в плівку і покладіть в холодильник на 1 час. Розкачайте одну частину тіста в тонкий пласт і викладіть у форму для запікання. Надішліть на 15 хвилин в холодильник.
2. Вимийте і очистіть яблука від шкірки.
3. Наріжте кожне невеликими шматочками, видаливши насіння і хвостики. Змішайте їх з корицею, цукром, лимонним соком і крохмалем.
4. Дістаньте форму з тестом з холодильника, викладіть яблука в один шар.
5. Дістаньте решту тіста і розріжте його на тонкі смужки. Деякі смужки переплетіть в косичку, інші залиште так. Накрийте начинку смужками, закріпіть їх по краях. Змішайте яйце і молоко, змастіть верхівку.
6. Надішліть пиріг на півгодини в холодильник, потім запікайте в розігрітій до 190 градусів духовці 50-60 хвилин. Готовий пиріг остудіть перед подачею або подавайте трохи теплим.