Рецепт Яблучний пиріг з хрусткою скоринкою фото

Яблучний пиріг з хрусткою скоринкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Фрукти, Пісочне тісто, Яблука, Вершкове масло
ПП рецепти
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей
Випічка, Солодке, Пироги, Страви з начинкою

Принадність пирога в тому, що спекти його можна в будь-який час року, як тільки захотілося побалувати себе шматочком солодкого. Пропоную простий рецепт, як приготувати яблучний пиріг з хрусткою скоринкою.

Ви можете використовувати кілька сортів яблук, так буде навіть смачніше. Пиріг ідеально підходить для будь-якого свята або простого чаювання сім'єю. Пиріг подавайте ледве теплим або після охолодження. Тісто можете зробити заздалегідь і зберігати його в морозилці, а ось яблука можна купити в будь-який час року.

  • Вершкове масло - 340 грам
  • Борошно - 3 склянки
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Цукор - 100 грам
  • Крем - 170 грам
  • Яблука - 950 грам
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Обкладинка - 1, 5 чайних ложки
  • Яйця - 1 штука
  • Молоко - 1 Ст. Ложка
яблучний пиріг з хрусткою скоринкою - фото крок 1
1. Наріжте холодне масло шматочками, залиште на 5 хвилин. Змішайте борошно, сіль, 1 столову ложку цукру. Змішайте вершкове масло і борошняну суміш, розітріть руками, потім додайте сметану. Замісити тісто і розділіть його на 2 частини, кожну оберніть в плівку і покладіть в холодильник на 1 час. Розкачайте одну частину тіста в тонкий пласт і викладіть у форму для запікання. Надішліть на 15 хвилин в холодильник.
яблучний пиріг з хрусткою скоринкою - фото крок 2
2. Вимийте і очистіть яблука від шкірки.
яблучний пиріг з хрусткою скоринкою - фото крок 3
3. Наріжте кожне невеликими шматочками, видаливши насіння і хвостики. Змішайте їх з корицею, цукром, лимонним соком і крохмалем.
яблучний пиріг з хрусткою скоринкою - фото крок 4
4. Дістаньте форму з тестом з холодильника, викладіть яблука в один шар.
яблучний пиріг з хрусткою скоринкою - фото крок 5
5. Дістаньте решту тіста і розріжте його на тонкі смужки. Деякі смужки переплетіть в косичку, інші залиште так. Накрийте начинку смужками, закріпіть їх по краях. Змішайте яйце і молоко, змастіть верхівку.
яблучний пиріг з хрусткою скоринкою - фото крок 6
6. Надішліть пиріг на півгодини в холодильник, потім запікайте в розігрітій до 190 градусів духовці 50-60 хвилин. Готовий пиріг остудіть перед подачею або подавайте трохи теплим.

Схожі рецепти