Брусничний торт
(покроковий рецепт з фото)
Цей класичний рецепт брусничного торта сподобається навіть дівчаткам на дієтах і тим, хто дотримується правильне харчування. Торт - пісний і вегетаріанський, низькокалорійний. Смачно і корисно!
Цей брусничний торт в домашніх умовах - краще пригощання для дорогих домочадців і гостей. Головне - не поспішайте. Чим краще корж охолоне перед нарізкою, тим простіше його буде різати вздовж. Чим більше крем постоїть у холодильнику, тим краще буде розмазуються. Ну і сам торт краще подавайте холодним, коли глазур засохне, а крем оживляти бісквіт. Бажаю удачі!
- Борошно - 2 склянки
- Масло рослинне - 1/4 склянки
- Сік яблучний - 1 Склянка (можна будь-який інший)
- Цукор - 1, 5 склянки (рівними частинами додамо в тісто, глазур і крем)
- Какао - 8 Ст. Ложок(2 ст.Л. - для глазурі, інше - в бісквіт)
- Манька - 2 Ст. Ложки
- Брусниця - 350 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
1. Зробимо бісквіт. Змішаємо сухі інгредієнти - цукор, борошно, розпушувач, какао. Потім додамо рослинне масло і сік. Перемішаємо до однорідності. У високій формі випікаємо півгодини при 180 градусах, охолоджуємо.
2. У блендері подрібнити брусницю з цукром. Манку відваримо окремо, повинна бути густий. Додамо до ягодам, перемішаємо.
3. Крем, щоб краще мазав, охолодіть в морозилці або холодильнику. Корж, коли повністю охолоне, нарізаємо вздовж. Кожну частину змащуємо кремом, накладаємо їх один на одного.
4. Для глазурі змішаємо какао, цукор, додамо 0, 5 немає. Ложки рослинної олії без запаху і 3 ст.Л. Очищеної води. Доводимо до кипіння і поливаємо торт зверху. Готово!