Брусничний торт зі сметанним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і ніжний, цей брусничний торт зі сметанним кремом в домашніх умовах готується дуже легко! Спробуйте обов'язково, ви будете задоволені результатом! Ваші домочадці теж гідно оцінять!
Рецепт приготування брусничного торта зі сметанним кремом вам точно припаде до душі! Виходить дуже ароматна і ніжна випічка. Тортик сподобається навіть тим, хто до солодкого відноситься байдуже, адже він не нудотний, з приємною кислинкою і цитрусовими нотками. Смачно!
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 220 грам
- Брусниця - 150 грам
- Борошно - 300 грам
- Крем - 200 грам (половина - в тісто, половина - для глазурі)
- Цукрова пудра - 150 грам (для глазурі)
- Апельсин - 1 штука (потрібна цедра і сік)
- Яйця - 2 штуки
- Пекарський порошок - 1 Чайна ложка
- Сода - 0.5 чайних ложки
1. Щоб ягоди при запіканні не випустили весь сік, їх треба обваляти в борошні. Змішаємо в мисці борошно, цукор, розпушувач і соду. А потім всипаємо ягоди, акуратно перемішати. Потім ягідки поки що перекладаємо в інший посуд.
2. А до сухих інгредієнтів додаємо збиті яйця, розтоплене масло, цедру апельсина і половину сметани. Перемішаємо, додамо знову ягоди, перемішаємо. Запікаємо при 180 градусах півгодини.
3. Тепер для глазурі змішаємо апельсиновий сік, цукрову пудру і сметану. Збиваємо міксером, поливаємо глазур'ю вже готовий тортик.
4. Чекаємо, поки торт повністю охолоне, а глазур затвердіє. Нарізаємо і подаємо до столу!