Рецепт Брусничний торт зі сметанним кремом фото

Брусничний торт зі сметанним кремом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Молочні продукти , Брусниця
На полуденок
Випічка , Торти
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Смачний і ніжний, цей брусничний торт зі сметанним кремом в домашніх умовах готується дуже легко! Спробуйте обов'язково, ви будете задоволені результатом! Ваші домочадці теж гідно оцінять!

Опис приготування:

Рецепт приготування брусничного торта зі сметанним кремом вам точно припаде до душі! Виходить дуже ароматна і ніжна випічка. Тортик сподобається навіть тим, хто до солодкого відноситься байдуже, адже він не нудотний, з приємною кислинкою і цитрусовими нотками. Смачно!

  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цукор - 220 грам
  • Брусниця - 150 грам
  • Борошно - 300 грам
  • Крем - 200 грам (половина - в тісто, половина - для глазурі)
  • Цукрова пудра - 150 грам (для глазурі)
  • Апельсин - 1 штука (потрібна цедра і сік)
  • Яйця - 2 штуки
  • Пекарський порошок - 1 Чайна ложка
  • Сода - 0.5 чайних ложки
брусничний торт зі сметанним кремом - фото крок 1
1. Щоб ягоди при запіканні не випустили весь сік, їх треба обваляти в борошні. Змішаємо в мисці борошно, цукор, розпушувач і соду. А потім всипаємо ягоди, акуратно перемішати. Потім ягідки поки що перекладаємо в інший посуд.
брусничний торт зі сметанним кремом - фото крок 2
2. А до сухих інгредієнтів додаємо збиті яйця, розтоплене масло, цедру апельсина і половину сметани. Перемішаємо, додамо знову ягоди, перемішаємо. Запікаємо при 180 градусах півгодини.
брусничний торт зі сметанним кремом - фото крок 3
3. Тепер для глазурі змішаємо апельсиновий сік, цукрову пудру і сметану. Збиваємо міксером, поливаємо глазур'ю вже готовий тортик.
брусничний торт зі сметанним кремом - фото крок 4
4. Чекаємо, поки торт повністю охолоне, а глазур затвердіє. Нарізаємо і подаємо до столу!

Схожі рецепти