Брусничний торт зі сметанним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Смачний і ніжний, цей брусничний торт зі сметанним кремом в домашніх умовах готується дуже легко! Спробуйте обов'язково, ви будете задоволені результатом! Ваші домочадці теж гідно оцінять!
Опис приготування:
Рецепт приготування брусничного торта зі сметанним кремом вам точно припаде до душі! Виходить дуже ароматна і ніжна випічка. Тортик сподобається навіть тим, хто до солодкого відноситься байдуже, адже він не нудотний, з приємною кислинкою і цитрусовими нотками. Смачно!
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 220 грам
- Брусниця - 150 грам
- Борошно - 300 грам
- Крем - 200 грам (половина - в тісто, половина - для глазурі)
- Цукрова пудра - 150 грам (для глазурі)
- Апельсин - 1 штука (потрібна цедра і сік)
- Яйця - 2 штуки
- Пекарський порошок - 1 Чайна ложка
- Сода - 0.5 чайних ложки
1. Щоб ягоди при запіканні не випустили весь сік, їх треба обваляти в борошні. Змішаємо в мисці борошно, цукор, розпушувач і соду. А потім всипаємо ягоди, акуратно перемішати. Потім ягідки поки що перекладаємо в інший посуд.
2. А до сухих інгредієнтів додаємо збиті яйця, розтоплене масло, цедру апельсина і половину сметани. Перемішаємо, додамо знову ягоди, перемішаємо. Запікаємо при 180 градусах півгодини.
3. Тепер для глазурі змішаємо апельсиновий сік, цукрову пудру і сметану. Збиваємо міксером, поливаємо глазур'ю вже готовий тортик.
4. Чекаємо, поки торт повністю охолоне, а глазур затвердіє. Нарізаємо і подаємо до столу!