Brtuč
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите швидкі і смачні закуски, тоді обов'язково додайте в кулінарну скарбничку цей рецепт. Brtuč - це вірменська закуска з лаваша з начинкою. Відмінний перекус для всієї родини!
Бртуч можна в якійсь мірі назвати "родичем" шаурми. Але у цих закусок є принципові відмінності! Інгредієнти начинки можуть найрізноманітнішими - овочі, м'ясо, курка і т.Д. Обов'язковими компонентами цієї страви є сир, зелень і соус на основі сметани. Бртуч можна сміливо приготувати навіть дітям.
- Лаваш тонкий - 1 штука
- Куряче філе - 1 штука
- Овочі - За смаком (капуста, огірок, помідор, морква)
- Зелень - За смаком (листя салату, петрушка)
- Солоний сир - 100 грам
- Крем - 100 грам
- Часник - 1 зубчик
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком

Підготуйте всі інгредієнти. Куряче філе вимийте, обсушити, запечіть або обсмажте в сковороді з невеликою кількістю масла.

Овочі вимийте, обсушити і наріжте.

Приготуйте соус. З'єднайте сметану, сік лимона, подрібнений часник і зелень. Додайте сіль і перець за смаком.

Натріть сир. Використовувати можна будь-який солоний сир, який вам до душі.

Лист лаваша викладіть на робочий стіл.

Розподіліть овочі.

Викладіть нарізану скибочками курку.

Додайте соус і сир.

Акуратно згорніть так, щоб один край залишився відкритим.

Обсмажте бртуч на сухій сковороді з двох сторін до рум'яної. Смачного!