Рецепт Брокколі запечена фото

Брокколі запечена
(покроковий рецепт з фото)

Угорська кухня
Овочі , Брокколі
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарніри
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.

Сьогодні я розповім, як запікати брокколі в духовці. У готовому вигляді запечену брокколі можна подавати як гарнір до різних страв.

Опис приготування:

Цей рецепт приготування запеченої брокколі дуже стане в нагоді тим, хто ніяк не може пристосуватися до цього овочу - то розвариться він, то водянистий вийде. А ось запекти в духовці - тільки, і клопоту ніяких. Відмінний гарнір виходить. Я розповім вам, як приготувати брокколі запечену. Отже, приступаємо:

1. Включаємо духовку, щоб нагрівалася до 200 градусів і займаємося капустою. Моєму брокколі і поділяємо на невеликі суцвіття. Намагаємося обсушити капусту якнайкраще.

2. Дно форми для запікання змащуємо невеликою кількістю рослинного масла. Розкладаємо шматочки капусти.

3. Збризгуємо суцвіття маслом, солимо і посипаємо спеціями. Якщо спеції з сіллю - тоді не солимо.

4. У вже нагріту духовку ставимо форму з брокколі і запікаємо хвилин 10. Натираємо на тертці сир.

5. Посипаємо капусту сиром і ставимо ще хвилин на 7-10 пекти.

От і все, блюдо практично готове. Поливаємо лимонним соком і подаємо на стіл з будь-яким м'ясом або рибою. А можна і просто так.

  • Брокколі - 500 грам
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1-2 Щепоток (за смаком)
  • Сухі спеції - 1-2 Щепоток
  • Сир - 50 грам
  • Лимон - 0, 5 штуки
Цей рецепт приготування запеченої брокколі дуже стане в нагоді тим, хто ніяк не може пристосуватися до цього овочу - то розвариться він, то водянистий вийде. А ось запекти в духовці - тільки, і клопоту ніяких. Відмінний гарнір виходить. Я розповім вам, як приготувати брокколі запечену. Отже, приступаємо:

1. Включаємо духовку, щоб нагрівалася до 200 градусів і займаємося капустою. Моєму брокколі і поділяємо на невеликі суцвіття. Намагаємося обсушити капусту якнайкраще.

2. Дно форми для запікання змащуємо невеликою кількістю рослинного масла. Розкладаємо шматочки капусти.

3. Збризгуємо суцвіття маслом, солимо і посипаємо спеціями. Якщо спеції з сіллю - тоді не солимо.

4. У вже нагріту духовку ставимо форму з брокколі і запікаємо хвилин 10. Натираємо на тертці сир.

5. Посипаємо капусту сиром і ставимо ще хвилин на 7-10 пекти.

От і все, блюдо практично готове. Поливаємо лимонним соком і подаємо на стіл з будь-яким м'ясом або рибою. А можна і просто так.

Схожі рецепти