Брокколі запечена
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я розповім, як запікати брокколі в духовці. У готовому вигляді запечену брокколі можна подавати як гарнір до різних страв.
Цей рецепт приготування запеченої брокколі дуже стане в нагоді тим, хто ніяк не може пристосуватися до цього овочу - то розвариться він, то водянистий вийде. А ось запекти в духовці - тільки, і клопоту ніяких. Відмінний гарнір виходить. Я розповім вам, як приготувати брокколі запечену. Отже, приступаємо:
1. Включаємо духовку, щоб нагрівалася до 200 градусів і займаємося капустою. Моєму брокколі і поділяємо на невеликі суцвіття. Намагаємося обсушити капусту якнайкраще.
2. Дно форми для запікання змащуємо невеликою кількістю рослинного масла. Розкладаємо шматочки капусти.
3. Збризгуємо суцвіття маслом, солимо і посипаємо спеціями. Якщо спеції з сіллю - тоді не солимо.
4. У вже нагріту духовку ставимо форму з брокколі і запікаємо хвилин 10. Натираємо на тертці сир.
5. Посипаємо капусту сиром і ставимо ще хвилин на 7-10 пекти.
От і все, блюдо практично готове. Поливаємо лимонним соком і подаємо на стіл з будь-яким м'ясом або рибою. А можна і просто так.
- Брокколі - 500 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Сухі спеції - 1-2 Щепоток
- Сир - 50 грам
- Лимон - 0, 5 штуки
1. Включаємо духовку, щоб нагрівалася до 200 градусів і займаємося капустою. Моєму брокколі і поділяємо на невеликі суцвіття. Намагаємося обсушити капусту якнайкраще.
2. Дно форми для запікання змащуємо невеликою кількістю рослинного масла. Розкладаємо шматочки капусти.
3. Збризгуємо суцвіття маслом, солимо і посипаємо спеціями. Якщо спеції з сіллю - тоді не солимо.
4. У вже нагріту духовку ставимо форму з брокколі і запікаємо хвилин 10. Натираємо на тертці сир.
5. Посипаємо капусту сиром і ставимо ще хвилин на 7-10 пекти.
От і все, блюдо практично готове. Поливаємо лимонним соком і подаємо на стіл з будь-яким м'ясом або рибою. А можна і просто так.