Рецепт Брізоль в духовці фото

Брізоль в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
М'ясо , Фарш , Яйця , Гриби
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На сніданок , Ситний сніданок
Гарячі страви , Брізоль
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Ситний сніданок, смачний обід або вечерю - це блюдо підійде для всіх трьох випадків, приготувати бризоль в духовці зовсім не складно, а ось скільки позитивних вражень від нього, побачите самі.

Опис приготування:

Якщо ви ще не знайомі з таким приголомшливим способом обсмаження і подачі, винайденим французькими кулінарами, то цей рецепт приготування бризолу в духовці стане для вас справжнім відкриттям. Ну а якщо ви вже готували коли-небудь бризоль, то, можливо, цей рецепт все одно буде вам цікавий, адже тут ми не просто обсмажити фарш в яйці і покладемо в нього начинку, але і запекти все це в духовці. Насправді, незважаючи на всю простоту приготування і банальність інгредієнтів, блюдо виходить чудове, неймовірно смачне і дуже ситне. І, до речі, ви можете зробити бризоль в духовці в домашніх умовах не тільки з грибною начинкою, але і з будь-якою іншою, тут все залежить від ваших уподобань і фантазії.

  • Фарш м'ясний - 800 грам
  • Яйце - 6 штук(1 - в фарш, 5 - для обжарки)
  • Гриби - 300-400 грам (тут лісові)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Борошно - 2-3 Ст. Ложок (для посипання столу)
  • Масло рослинне - За смаком (для смаження)
  • Спеції - За смаком
  • Сіль - За смаком
брізоль в духовці - фото крок 1
Для початку необхідно заправити фарш, для цього ми розбиваємо в нього одне яйце, солимо його і заправляємо спеціями, я зазвичай обходжуся тільки меленим чорним перцем або сумішшю перців. Ретельно все перемішуємо і поки відставляємо фарш в сторонку.
брізоль в духовці - фото крок 2
Для начинки ми обсмажуємо в рослинному маслі подрібнену цибулину, потім додаємо до неї грибочки і смажимо все ще хвилин 10-15, в кінці не забуваємо начинку посолити і поперчити злегка. Тут у нас лісові гриби, які були попередньо відварені, але ви можете замінити їх печерицями або іншими грибами. А паралельно з начинкою можна поставити варитися і гарнір, щоб не втрачати часу дарма.
брізоль в духовці - фото крок 3
Далі ми поділяємо наш фарш на кілька однакових кульок, з цієї кількості фаршу їх повинно вийти 5-6. Тепер посипаємо стіл борошном, викладаємо на нього один м'ясної кульку і розгортаємо його або розплющуємо в коржик, в плоскій тарілці збиваємо одне яйце.
брізоль в духовці - фото крок 4
Яйце також трохи солимо і перекладаємо в нього корж з фаршу.
брізоль в духовці - фото крок 5
Розігріваємо в пательні олію і викладаємо в нього акуратно нашу конструкцію так, щоб яйце виявилося внизу, а фарш зверху.
брізоль в духовці - фото крок 6
Смажимо все на середньому вогні, поки яйце не"схопиться" .
брізоль в духовці - фото крок 7
Потім перевертаємо млинець на іншу сторону і смажимо його 1-2 моменти.
брізоль в духовці - фото крок 8
Після цього перекладаємо млинець на тарілку.
брізоль в духовці - фото крок 9
Викладаємо на нього трохи обсмажених з цибулею грибів.
брізоль в духовці - фото крок 10
Звертаємо млинець рулетом і закріплюємо його краю зубочистками.
брізоль в духовці - фото крок 11
Те ж саме робимо з рештою кульками з фаршу, на кожну кульку по одному яйцю. Готові рулети викладаємо у форму для запікання.
брізоль в духовці - фото крок 12
І відправляємо їх в духовку хвилин на 10.
брізоль в духовці - фото крок 13
Ось тепер можна приступати до трапези і, повірте, ваші зусилля варті кінцевого результату. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти