Брізоль з печінки
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вашому холодильнику знайдеться куряча печінка і пару яєчок, то з цих продуктів цілком можна приготувати відмінне блюдо за технологією французьких кухарів, і я розповім вам, як це зробити.
Для тих, хто не знайомий з французькою кухнею, назва цього рецепта приготування бризолу з печінки може здатися загадковим і незрозумілим, але при найближчому розгляді виявляється, що багато хто з вас вже готували щось подібне, причому не один раз. А все тому, що бризоль перекладається як "засмажений в яйці (омлет)", і по суті це навіть не страва, а скоріше технологія. Таким способом ви можете приготувати м'ясо, рибу, морепродукти і багато іншого, ну а я пропоную вам зробити бризоль з печінки в домашніх умовах, це відмінний варіант, як для ситного сніданку, так і для обіду або вечері.
1) Для початку ретельно промиваємо курячу печінку під проточною водою і очищаємо її від плівочок, викладаємо печінку на паперовий рушник, щоб прибрати зайву вологу. Потім ми злегка відбиваємо печінку і натираємо її меленим перцем і сіллю.
2) Розбиваємо яйця в миску, додаємо молоко, крохмаль і трохи солі, збиваємо все вилочкою. В отриману суміш додаємо стільки борошна, щоб вона була схожа за консистенцією на густу сметану.
3) Наливаємо в сковороду олію і ставимо її на вогонь. Обвалюють шматочки печінки з усіх боків в яєчної суміші і викладаємо їх в розігріте масло, смажимо по 3-4 хвилини з кожного боку.
Як вид, все дуже легко і просто, залишається тільки зробити гарнір і подати страву до столу. Смачного!
- Печінка куряча - 350-400 грам
- Яйце - 3 штуки
- Молоко - 50 грам
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Борошно - За смаком
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1) Для початку ретельно промиваємо курячу печінку під проточною водою і очищаємо її від плівочок, викладаємо печінку на паперовий рушник, щоб прибрати зайву вологу. Потім ми злегка відбиваємо печінку і натираємо її меленим перцем і сіллю.
2) Розбиваємо яйця в миску, додаємо молоко, крохмаль і трохи солі, збиваємо все вилочкою. В отриману суміш додаємо стільки борошна, щоб вона була схожа за консистенцією на густу сметану.
3) Наливаємо в сковороду олію і ставимо її на вогонь. Обвалюють шматочки печінки з усіх боків в яєчної суміші і викладаємо їх в розігріте масло, смажимо по 3-4 хвилини з кожного боку.
Як вид, все дуже легко і просто, залишається тільки зробити гарнір і подати страву до столу. Смачного!