Рецепт Брізоль з печінки фото

Брізоль з печінки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Птах , Курка , Яйця , Куряча печінка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На сніданок , Ситний сніданок
Гарячі страви , Брізоль
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 30 хв.

Якщо у вашому холодильнику знайдеться куряча печінка і пару яєчок, то з цих продуктів цілком можна приготувати відмінне блюдо за технологією французьких кухарів, і я розповім вам, як це зробити.

Опис приготування:

Для тих, хто не знайомий з французькою кухнею, назва цього рецепта приготування бризолу з печінки може здатися загадковим і незрозумілим, але при найближчому розгляді виявляється, що багато хто з вас вже готували щось подібне, причому не один раз. А все тому, що бризоль перекладається як"засмажений в яйці (омлет)& Quot; , і по суті це навіть не страва, а скоріше технологія. Таким способом ви можете приготувати м'ясо, рибу, морепродукти і багато іншого, ну а я пропоную вам зробити бризоль з печінки в домашніх умовах, це відмінний варіант, як для ситного сніданку, так і для обіду або вечері.

1) Для початку ретельно промиваємо курячу печінку під проточною водою і очищаємо її від плівочок, викладаємо печінку на паперовий рушник, щоб прибрати зайву вологу. Потім ми злегка відбиваємо печінку і натираємо її меленим перцем і сіллю.

2) Розбиваємо яйця в миску, додаємо молоко, крохмаль і трохи солі, збиваємо все вилочкою. В отриману суміш додаємо стільки борошна, щоб вона була схожа за консистенцією на густу сметану.

3) Наливаємо в сковороду олію і ставимо її на вогонь. Обвалюють шматочки печінки з усіх боків в яєчної суміші і викладаємо їх в розігріте масло, смажимо по 3-4 хвилини з кожного боку.

Як вид, все дуже легко і просто, залишається тільки зробити гарнір і подати страву до столу. Смачного!


  • Печінка куряча - 350-400 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Молоко - 50 грам
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Борошно - За смаком
  • Масло рослинне - За смаком (для смаження)
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
Для тих, хто не знайомий з французькою кухнею, назва цього рецепта приготування бризолу з печінки може здатися загадковим і незрозумілим, але при найближчому розгляді виявляється, що багато хто з вас вже готували щось подібне, причому не один раз. А все тому, що бризоль перекладається як"засмажений в яйці (омлет)& Quot; , і по суті це навіть не страва, а скоріше технологія. Таким способом ви можете приготувати м'ясо, рибу, морепродукти і багато іншого, ну а я пропоную вам зробити бризоль з печінки в домашніх умовах, це відмінний варіант, як для ситного сніданку, так і для обіду або вечері.

1) Для початку ретельно промиваємо курячу печінку під проточною водою і очищаємо її від плівочок, викладаємо печінку на паперовий рушник, щоб прибрати зайву вологу. Потім ми злегка відбиваємо печінку і натираємо її меленим перцем і сіллю.

2) Розбиваємо яйця в миску, додаємо молоко, крохмаль і трохи солі, збиваємо все вилочкою. В отриману суміш додаємо стільки борошна, щоб вона була схожа за консистенцією на густу сметану.

3) Наливаємо в сковороду олію і ставимо її на вогонь. Обвалюють шматочки печінки з усіх боків в яєчної суміші і викладаємо їх в розігріте масло, смажимо по 3-4 хвилини з кожного боку.

Як вид, все дуже легко і просто, залишається тільки зробити гарнір і подати страву до столу. Смачного!

Схожі рецепти