Брізоль з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви вирішили долучитися до французької кухні і зробити що-небудь самостійно, я пропоную вам почати з бризолу з яловичини - це блюдо готується досить просто, та й смак його вам сподобається.
Цей рецепт приготування бризолу з яловичини відноситься до числа тих, де все гранично просто і при цьому дуже смачно, тому таке блюдо може зробити абсолютно будь-який. Взагалі, бризоль - це навіть не страва, а скоріше спосіб обсмажування різних продуктів в яйці, і приготувати таким чином можна не тільки яловичину, але також будь-яке інше м'ясо, рибу, морепродукти і так далі. Я всього лише пропоную вам свій улюблений варіант, так що коли у вас буде пару хвилин вільного часу і всі необхідні інгредієнти, обов'язково зробіть бризоль з яловичини в домашніх умовах, ви залишитеся від нього в повному захваті.
- Яловичина - 450-500 грам
- Яйце - 5 штук (по одному на кожну порцію)
- Майонез - 2-3 Ст. Ложок
- Кетчуп - 2-3 Ст. Ложок
- Огірок маринований - 4-5 штук
- Часник - 1-2 зубчиків
- Білок яєчний - 1 штука (в фарш)
- Масло рослинне - - За смаком
- Перець чорний мелений - - За смаком
- Сіль - - За смаком
Насамперед нам потрібно перекрутити яловичину через м'ясорубку, додати в фарш яєчний білок, сіль і мелений перець, ретельно перемішуємо всі інгредієнти.
Готовий фарш ділимо на 5 рівних частин і формуємо з них кульки.
Тепер застилає стіл харчовою плівкою, викладаємо на неї один м'ясної кульку і руками розминаємо його в тонкий корж (діаметр 15 см).
У миску розбиваємо одне яйце, додаємо трохи солі і збиваємо його злегка виделкою.
Переливаємо яєчну суміш в широку плоску тарілку.
А на верх викладаємо млинець з фаршу, його можна перенести прямо на плівці, а потім просто відокремити її.
У сковороді розігріваємо олію і зливаємо з тарілки в сковорідку нашу конструкцію так, щоб яйце виявилося знизу, а фарш зверху.
Як тільки яєчний шар підсмажиться, перевертаємо млинець на іншу сторону і смажимо його ще 5 хвилин.
Перекладаємо готовий млинець на тарілку фаршем догори. З'єднуємо в окремому посуді майонез з подрібненим часником і змащуємо частиною цієї суміші верхній шар.
Додаємо трохи кетчупу або томатної пасти.
Додаємо також нарізаний брусками маринований огірочок.
Складаємо млинець навпіл, те ж саме проробляємо з рештою фаршем і яйцями.
Ось так ми з легкістю приготували відмінний сніданок для всієї родини. Смачного!