Брізоль з курки
(покроковий рецепт з фото)
Брізоль з курки приготувати зовсім нескладно. Адже за своєю суттю - це куряча відбивна, зажарена в яйці. Ця страва завжди йде на "ура" в моїй родині.
Брізоль - так називають і спосіб приготування і саму страву. Чи означає - засмажене в яйці. Цим способом можна приготувати безліч різноманітних страв. Я розповім вам, як приготувати дуже популярна страва в моїй родині - бризоль з курки. Класичний рецепт бризоль з курки зовсім нескладний. Блюдо виходить соковитим і ніжним. Прекрасно з'їдається і холодним, і гарячим, з гарніром і без. Можна приготувати бризоль до святкового столу. Отже, беремося за підготовку.
1. Підготуємо куряче філе. Промиваємо і підсушують його і розрізаємо вздовж на тонкі шари. Якщо філе досить товсте - можна розрізати його і поперек, злегка під кутом.
2. Загортаємо кожен шматочок філе харчовою плівкою і злегка відбиваємо молотком.
3. Відбите філе посипаємо з двох сторін сіллю і спеціями. Можна спеції підмішати в яйця, але мені більше подобається посипати саме філе.
4. Збиваємо яйця. Сильно старатися не треба - головне, щоб вони добре перемішалися.
5. Ставимо на вогонь сковорідку з рослинним маслом і нагріваємо. Смажити будемо на середньому вогні.
6. Кожен шматочок філе обвалюють в борошні. Можна в сухарях. Вмочуємо в яйця і викладаємо на сковорідку.
7. Обсмажуємо з кожного боку до красивої рум'яної скоринки.
Ну от і все, бризоль готовий! А до святкового столу бризоль можна злегка ускладнити - викласти обсмажені шматочки на деко, поверх кожного покласти кружечок помідора і посипати тертим сиром. Запекти в духовці.
- Куряча грудка - 1 кілограм
- Яйця - 4-5 штук
- Борошно - 5-6 Ст. Ложок
- Спеції для птиці - 2-3 Щепоток
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Масло рослинне для смаження - 150 мілілітрів
1. Підготуємо куряче філе. Промиваємо і підсушують його і розрізаємо вздовж на тонкі шари. Якщо філе досить товсте - можна розрізати його і поперек, злегка під кутом.
2. Загортаємо кожен шматочок філе харчовою плівкою і злегка відбиваємо молотком.
3. Відбите філе посипаємо з двох сторін сіллю і спеціями. Можна спеції підмішати в яйця, але мені більше подобається посипати саме філе.
4. Збиваємо яйця. Сильно старатися не треба - головне, щоб вони добре перемішалися.
5. Ставимо на вогонь сковорідку з рослинним маслом і нагріваємо. Смажити будемо на середньому вогні.
6. Кожен шматочок філе обвалюють в борошні. Можна в сухарях. Вмочуємо в яйця і викладаємо на сковорідку.
7. Обсмажуємо з кожного боку до красивої рум'яної скоринки.
Ну от і все, бризоль готовий! А до святкового столу бризоль можна злегка ускладнити - викласти обсмажені шматочки на деко, поверх кожного покласти кружечок помідора і посипати тертим сиром. Запекти в духовці.