Рецепт Брізоль з курки фото

Брізоль з курки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Птах, Курка, Яйця, Куряча грудка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Брізоль

Брізоль з курки приготувати зовсім нескладно. Адже за своєю суттю - це куряча відбивна, зажарена в яйці. Ця страва завжди йде на "ура" в моїй родині.

Брізоль - так називають і спосіб приготування і саму страву. Чи означає - засмажене в яйці. Цим способом можна приготувати безліч різноманітних страв. Я розповім вам, як приготувати дуже популярна страва в моїй родині - бризоль з курки. Класичний рецепт бризоль з курки зовсім нескладний. Блюдо виходить соковитим і ніжним. Прекрасно з'їдається і холодним, і гарячим, з гарніром і без. Можна приготувати бризоль до святкового столу. Отже, беремося за підготовку.

1. Підготуємо куряче філе. Промиваємо і підсушують його і розрізаємо вздовж на тонкі шари. Якщо філе досить товсте - можна розрізати його і поперек, злегка під кутом.

2. Загортаємо кожен шматочок філе харчовою плівкою і злегка відбиваємо молотком.

3. Відбите філе посипаємо з двох сторін сіллю і спеціями. Можна спеції підмішати в яйця, але мені більше подобається посипати саме філе.

4. Збиваємо яйця. Сильно старатися не треба - головне, щоб вони добре перемішалися.

5. Ставимо на вогонь сковорідку з рослинним маслом і нагріваємо. Смажити будемо на середньому вогні.

6. Кожен шматочок філе обвалюють в борошні. Можна в сухарях. Вмочуємо в яйця і викладаємо на сковорідку.

7. Обсмажуємо з кожного боку до красивої рум'яної скоринки.

Ну от і все, бризоль готовий! А до святкового столу бризоль можна злегка ускладнити - викласти обсмажені шматочки на деко, поверх кожного покласти кружечок помідора і посипати тертим сиром. Запекти в духовці.

  • Куряча грудка - 1 кілограм
  • Яйця - 4-5 штук
  • Борошно - 5-6 Ст. Ложок
  • Спеції для птиці - 2-3 Щепоток
  • Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
  • Масло рослинне для смаження - 150 мілілітрів
Брізоль - так називають і спосіб приготування і саму страву. Чи означає - засмажене в яйці. Цим способом можна приготувати безліч різноманітних страв. Я розповім вам, як приготувати дуже популярна страва в моїй родині - бризоль з курки. Класичний рецепт бризоль з курки зовсім нескладний. Блюдо виходить соковитим і ніжним. Прекрасно з'їдається і холодним, і гарячим, з гарніром і без. Можна приготувати бризоль до святкового столу. Отже, беремося за підготовку.

1. Підготуємо куряче філе. Промиваємо і підсушують його і розрізаємо вздовж на тонкі шари. Якщо філе досить товсте - можна розрізати його і поперек, злегка під кутом.

2. Загортаємо кожен шматочок філе харчовою плівкою і злегка відбиваємо молотком.

3. Відбите філе посипаємо з двох сторін сіллю і спеціями. Можна спеції підмішати в яйця, але мені більше подобається посипати саме філе.

4. Збиваємо яйця. Сильно старатися не треба - головне, щоб вони добре перемішалися.

5. Ставимо на вогонь сковорідку з рослинним маслом і нагріваємо. Смажити будемо на середньому вогні.

6. Кожен шматочок філе обвалюють в борошні. Можна в сухарях. Вмочуємо в яйця і викладаємо на сковорідку.

7. Обсмажуємо з кожного боку до красивої рум'яної скоринки.

Ну от і все, бризоль готовий! А до святкового столу бризоль можна злегка ускладнити - викласти обсмажені шматочки на деко, поверх кожного покласти кружечок помідора і посипати тертим сиром. Запекти в духовці.

Схожі рецепти