Рецепт Борщ зі свининою і квасолею фото

Борщ зі свининою і квасолею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Свинина , Бобові , Квасоля
Вегетаріанське харчування
На обід
Борщ , Супи
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Існують десятки рецептів борщу, а в Україні - це традиційно блюдо, яке вміє готувати будь-яка господиня, і у кожної свої секрети. Пропоную рецепт, як приготувати борщ зі свининою і квасолею.

Опис приготування:

Це дуже ситне і смачне блюдо. Традиційно готують його з м'ясом на бульйоні. І чим жирніше - тим краще. Краще використовувати м'ясо з кісткою (реберця), тоді виходить смачніше навар. Квасоля можна використовувати консервовану або свіжу, від цього смак не зміниться. Для більш швидкого приготування свіжу квасолю краще попередньо замочити на кілька годин, а краще на ніч.

  • Свинина - 0, 5 кілограма
  • Картопля - 4 штуки
  • Квасоля консервована - 250 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Буряк - 1 штука
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Капуста - 0, 8 кілограма
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Часник - 3-5 зубчиків
  • Зелень - 1 пучок (петрушка, кріп)
  • Сіль, цукор і перець - За смаком
  • Оцет - За смаком
борщ зі свининою і квасолею - фото крок 1
1. Готуємо всі інгредієнти для борщу. Якщо квасоля свіжа, замочуємо її в холодній воді на кілька годин, м'ясо добре зачищаємо від плівки. М'ясо відварюємо на маленькому вогні до готовності, після чого прибираємо в миску і накриваємо кришкою.
борщ зі свининою і квасолею - фото крок 2
2. Для приготування піджарки очищаємо цибулю, морква і буряк. Цибулину нарізаємо дрібно, морква і буряк натираємо на крупній тертці, а часник подрібнюємо.
борщ зі свининою і квасолею - фото крок 3
3. Ставимо сотейник або сковороду на вогонь, наливаємо трохи рафінованої олії. Спершу відправляємо в нього цибулю, потім морква і в останню чергу буряк. Кладемо томатну пасту, розмішуємо і відразу ж наливаємо 200 мілілітрів бульйону. Перемішуємо, додаємо сіль, цукор, оцет, накриваємо кришкою і тушкуємо 20 хвилин. За пару хвилин до готовності додаємо дрібно нарізаний часник.
борщ зі свининою і квасолею - фото крок 4
4. Каструлю з бульйоном ставимо на вогонь, додаємо лавровий лист, сіль і перець, м'ясо нарізаємо дрібно і відправляємо в бульйон. Після закипання кидаємо нарізану кубиком картоплю і варимо 10-15 хвилин. Капусту шаткуємо і кладемо в каструлю, варимо 5-10 хвилин, після чого кидаємо піджарку і консервовану квасолю (попередньо промивши її кілька разів кип'яченою водою). Доводимо все до смаку спеціями, кидаємо рубану зелень і часник, варимо 1-2 хвилини, накриваємо кришкою і вимикаємо. Наполягаємо 20-30 хвилин - і подаємо до столу.

Схожі рецепти