Борщ зі свининою і квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Існують десятки рецептів борщу, а в Україні - це традиційно блюдо, яке вміє готувати будь-яка господиня, і у кожної свої секрети. Пропоную рецепт, як приготувати борщ зі свининою і квасолею.
Це дуже ситне і смачне блюдо. Традиційно готують його з м'ясом на бульйоні. І чим жирніше - тим краще. Краще використовувати м'ясо з кісткою (реберця), тоді виходить смачніше навар. Квасоля можна використовувати консервовану або свіжу, від цього смак не зміниться. Для більш швидкого приготування свіжу квасолю краще попередньо замочити на кілька годин, а краще на ніч.
- Свинина - 0, 5 кілограма
- Картопля - 4 штуки
- Квасоля консервована - 250 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Буряк - 1 штука
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Капуста - 0, 8 кілограма
- Лавровий лист - 2 штуки
- Часник - 3-5 зубчиків
- Зелень - 1 пучок (петрушка, кріп)
- Сіль, цукор і перець - За смаком
- Оцет - За смаком
1. Готуємо всі інгредієнти для борщу. Якщо квасоля свіжа, замочуємо її в холодній воді на кілька годин, м'ясо добре зачищаємо від плівки. М'ясо відварюємо на маленькому вогні до готовності, після чого прибираємо в миску і накриваємо кришкою.
2. Для приготування піджарки очищаємо цибулю, морква і буряк. Цибулину нарізаємо дрібно, морква і буряк натираємо на крупній тертці, а часник подрібнюємо.
3. Ставимо сотейник або сковороду на вогонь, наливаємо трохи рафінованої олії. Спершу відправляємо в нього цибулю, потім морква і в останню чергу буряк. Кладемо томатну пасту, розмішуємо і відразу ж наливаємо 200 мілілітрів бульйону. Перемішуємо, додаємо сіль, цукор, оцет, накриваємо кришкою і тушкуємо 20 хвилин. За пару хвилин до готовності додаємо дрібно нарізаний часник.
4. Каструлю з бульйоном ставимо на вогонь, додаємо лавровий лист, сіль і перець, м'ясо нарізаємо дрібно і відправляємо в бульйон. Після закипання кидаємо нарізану кубиком картоплю і варимо 10-15 хвилин. Капусту шаткуємо і кладемо в каструлю, варимо 5-10 хвилин, після чого кидаємо піджарку і консервовану квасолю (попередньо промивши її кілька разів кип'яченою водою). Доводимо все до смаку спеціями, кидаємо рубану зелень і часник, варимо 1-2 хвилини, накриваємо кришкою і вимикаємо. Наполягаємо 20-30 хвилин - і подаємо до столу.