Борщ зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
На обід для всієї сім'ї краще страви, ніж борщ, не знайти. Насичений, ситний, ароматний і неймовірно апетитний. Якщо у вас ще немає улюбленого рецепта, пропоную придивитися до цього.
Перед вами докладний покроковий рецепт, як приготувати борщ зі свининою. Наваристий бульйон, яскрава засмажкою за класичним рецептом з буряком, картопля і капуста - все це чудово поєднується в цій страві. Перед подачею рекомендую доповнити борщ сметаною і свіжою зеленню, а також при бажанні спекти ароматні булочки з часником.
- Свинина на кістці - 500 грам
- Капуста - 0.5 штуки(polkochana)
- Морква - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчиків
- Картопля - 4-5 штук
- Буряк - 1 штука
- Томатна паста - 1-2 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Крем - За смаком
- Цукор - 1 щіпка
1. Насамперед потрібно вимити м'ясо, викласти в каструлю і залити водою. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння. Акуратно шумівкою прибирайте піну і варіть бульйон на повільному вогні до м'якості м'яса.
2. Коли бульйон готовий, акуратно дістаньте м'ясо і процідіть його. Знову відправте в каструлю і доведіть до кипіння. Свинину остудіть трохи, наріжте невеликими шматочками і викладіть в бульйон.
3. Очистіть картопля, наріжте кубиками і викладіть в киплячий бульйон.
4. Варіть картоплю на повільному вогні хвилин 10-12. А тим часом очистіть і подрібніть цибулю і моркву.
5. На сковороді розігрійте трохи рослинного масла і обсмажте овочі на середньому вогні хвилин 5, помішуючи.
6. Нашинкуйтекапусту.
7. І викладіть в каструлю.
8. Очистіть буряк і наріжте тонкими брусочками (можна натерти на тертці).
9. Додайте на сковороду і смажте ще хвилин 5-8, помішуючи.
10. Після додайте томатну пасту. Підсолити трохи овочі і всипте дрібку цукру. Перемішайте і обсмажте ще буквально хвилинку.
11. Перекладіть овочі в каструлю. Додайте сіль за смаком і залиште варитися ще хвилин на 10 на повільному вогні.
12. Зніміть каструлю, накрийте кришкою і залиште на півгодини настоюватися перед подачею. Смачного!