Борщ зі свинини
(покроковий рецепт з фото)
Вважається, що борщ - це українська страва. Але всі представники європейських країн люблять це блюдо і з задоволенням його готують. Борщ готують на м'ясі, овочевому бульйоні, грибному бульйоні.
Кількість порцій: 6-8
- Свинина - 0, 5 кілограма
- Цибуля - 250 грам
- Морква - 400 грам
- Буряк - 300 грам
- Картопля - 300 грам
- Капуста - 200 грам
- Томат - 100 грам
- Масло рослинне - За смаком
- Оцет - За смаком
- Сіль, петрушка - За смаком
1. У каструлю кладемо промите м'ясо і заливаємо його водою. Коли вода закипить, зняти пінку і зменшити вогонь. Покласти в каструлю цілі чищення цибулину і моркву. Бульйон варити 2 годину.
2. Овочі вимити і почистити. Цибулю нарізати півкільцями. Буряк і моркву натерти на крупній тертці. У сковороді розігріти масло і покласти спочатку цибулю, потім морква і в останню чергу буряк. Щоб буряк зберегла свій колір, вилити в пассировку одну ложку столового оцту. Коли овочі обсмажити, додати томат.
3. Картоплю почистити і нарізати дрібними кубиками.
4. Капусту нашаткувати соломкою.
5. Зварене м'ясо вийняти з бульйону і нарізати на шматочки. Цибулину викинути. Морква нарізати скибочками.
6. У бульйон покласти підготовлену картоплю. Коли картопля провариться хвилин 10, додати пассировку. Сюди ж викласти нарізану капусту, шматочки м'яса, морква і зелень петрушки. Вимкнути вогонь і дати борщу настоятися.