Борщ з галушками
(покроковий рецепт з фото)
Борщ - одне з найпопулярніших страв на нашому обідньому столі. Рецептів його приготування дуже багато і сьогодні я пропоную ще один - з галушками.
Я пропоную рецепт дієтичного борщу. Я не підсмажую овочі в олії, а варю їх. Завдяки цьому, мій борщ зовсім не жирний. До того ж бульйон беру курячий або індичих. Свіжий помідор рекомендую заміняти тільки томатним морсом, який готують зі свіжих помідорів. Томатну пасту можна класти, але з помідорами виходить набагато смачніше. Скільки варити капусту, вирішувати вам. Комусь подобається м'якша, кому-то менш. Мій борщ виходить ароматним, корисним і дуже смачним!
- Бульйон м'ясний - 1, 5 L
- Картопля - 2-3 штук
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Буряк - 120 грам
- Помідор - 2-3 штук
- Часник - 2 зубчики
- Капуста білокачанна - 300 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Кріп - 10 грам
Підготуйте інгредієнти для приготування борщу з галушками.
У каструлю налийте будь м'ясний бульйон.
Буряк очистіть, помийте і натріть на тертці. Викладіть в каструлю з бульйоном. Поставте каструлю на плиту і починайте варити борщ.
Морква очистіть, помийте і натріть на тертці. Додайте в каструлю.
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і дрібно наріжте. Також додайте в борщ.
Картопля очистіть, помийте і наріжте кубиками. Викладіть в каструлю. Продовжуйте варити борщ.
Коли всі овочі в каструлі будуть майже готові, додайте капусту, нарізану тонкою соломкою. У мене була молода капуста. Зрілу додайте трохи раніше.
Помідори подрібніть будь-яким способом і додайте в борщ.
Посоліть за смаком і варіть борщ до готовності ще 10-12 хвилин. В кінці приготування додайте подрібнений часник.
Приготуйте галушки. У мисочку розбийте яйце.
Всипте борошно.
Додайте щіпку солі, 2-3 столові ложки води і перемішайте. Тісто по консистенції має бути, як на оладки.
У каструлю з киплячою водою чайною ложкою опускайте порцію тесту. Коли галушки спливуть, варіть їх ще 2-3 хвилини і діставайте шумівкою.
Борщ готовий. При подачі в кожну тарілку викладіть галушки. Смачного!