Полтавський борщ з галушками
(покроковий рецепт з фото)
Полтавський борщ з галушками - дуже популярна страва в Україні. Це наваристий і ситний суп, який припаде до смаку всій родині. Його подають із зеленню, часником, а також з грінками і шматочками сала.
Замість курки ви можете використовувати будь-яке інше м'ясо. Відмінно підійде яловичина на кості або свинина. Також багато господинь роблять борщ з реберець, хоча тоді він виходить більш жирним і калорійним. Щоб дізнатися, як приготувати полтавський борщ з галушками, прочитайте цей рецепт.
- Курка - 300 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Картопля - 3 штуки
- Капуста білокачанна - 300 грам
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Вода - 1, 5 L
- Куряче яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне - 100 грам (вищого сорту)
- Перець червоний солодкий - 120 грам
- Масло рослинне, сіль, зелень - За смаком
Очистіть цибулю і моркву. Вимийте овочі разом з перцем. Морквину натріть на тертці, цибулю наріжте кубиками, а солодкий перець - соломкою.
Вимийте куряче філе, обсушити його і зачистити від непотрібних плівок і жирку. Поріжте філе на порційні шматочки довільного розміру.
Картопля почистіть від шкірки і промийте у великій кількості води. Потім наріжте його брусочками або кубиками невеликого розміру.
Налийте в чашу мультиварки пару столових ложок рослинного масла, обсмажте на ньому овочі. Потім додайте до них курку і томатну пасту. Знову обсмажте.
Залийте вміст чаші мультиварки водою, додайте в неї сіль, перець, лавровий лист. Доведіть до кипіння і покладіть в неї картоплю. Потім тонко нашинкуйтекапусту, покладіть її до решти інгредієнтів і готуйте в режимі "суп" 50 хвилин.
Тепер вам необхідно приготувати тісто на галушки. Для цього просійте борошно, вбийте до неї яйця, додайте дрібку солі і замісити м'яке тісто.
Сформуйте з тіста галушки невеликого розміру. Потім в окремій каструльці закип'ятіть воду. Відваріть в ній галушки до повної готовності.
Налийте готовий борщ в тарілки, заправте за бажанням часником, зеленню і сметаною. Додайте галушки і подавайте до столу.