Рецепт Полтавський борщ з галушками фото

Полтавський борщ з галушками
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Борошно , Птах , Курка
ПП рецепти
На обід
Борщ , Супи
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Полтавський борщ з галушками - дуже популярна страва в Україні. Це наваристий і ситний суп, який припаде до смаку всій родині. Його подають із зеленню, часником, а також з грінками і шматочками сала.

Опис приготування:

Замість курки ви можете використовувати будь-яке інше м'ясо. Відмінно підійде яловичина на кості або свинина. Також багато господинь роблять борщ з реберець, хоча тоді він виходить більш жирним і калорійним. Щоб дізнатися, як приготувати полтавський борщ з галушками, прочитайте цей рецепт.

  • Курка - 300 грам
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Картопля - 3 штуки
  • Капуста білокачанна - 300 грам
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 1, 5 L
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Борошно пшеничне - 100 грам (вищого сорту)
  • Перець червоний солодкий - 120 грам
  • Масло рослинне, сіль, зелень - За смаком
полтавський борщ з галушками - фото крок 1
Очистіть цибулю і моркву. Вимийте овочі разом з перцем. Морквину натріть на тертці, цибулю наріжте кубиками, а солодкий перець - соломкою.
полтавський борщ з галушками - фото крок 2
Вимийте куряче філе, обсушити його і зачистити від непотрібних плівок і жирку. Поріжте філе на порційні шматочки довільного розміру.
полтавський борщ з галушками - фото крок 3
Картопля почистіть від шкірки і промийте у великій кількості води. Потім наріжте його брусочками або кубиками невеликого розміру.
полтавський борщ з галушками - фото крок 4
Налийте в чашу мультиварки пару столових ложок рослинного масла, обсмажте на ньому овочі. Потім додайте до них курку і томатну пасту. Знову обсмажте.
полтавський борщ з галушками - фото крок 5
Залийте вміст чаші мультиварки водою, додайте в неї сіль, перець, лавровий лист. Доведіть до кипіння і покладіть в неї картоплю. Потім тонко нашинкуйтекапусту, покладіть її до решти інгредієнтів і готуйте в режимі"Суп" 50 хвилин.
полтавський борщ з галушками - фото крок 6
Тепер вам необхідно приготувати тісто на галушки. Для цього просійте борошно, вбийте до неї яйця, додайте дрібку солі і замісити м'яке тісто.
полтавський борщ з галушками - фото крок 7
Сформуйте з тіста галушки невеликого розміру. Потім в окремій каструльці закип'ятіть воду. Відваріть в ній галушки до повної готовності.
полтавський борщ з галушками - фото крок 8
Налийте готовий борщ в тарілки, заправте за бажанням часником, зеленню і сметаною. Додайте галушки і подавайте до столу.

Схожі рецепти