Борщ класичний холодний
(покроковий рецепт з фото)
Борщ - одне з найпопулярніших перших страв після борщу. Готують його по-різному, я запропоную вам той, який найбільше подобається нашій родині і без якого не обходиться жодна суботу
Борщ бувають різні: гарячі і холодні, з картоплею і без, на кефірі, на овочевому бульйоні і навіть на мінералці. Але головним інгредієнтом є, звичайно ж, буряк. Саме вона надає і смак, і колір страви. Більшість вважає, що одним з найважливіших інгредієнтів є свіжа зелень, я підтверджую цей факт, тому завжди додаю в борщ і зелену цибулю, і петрушку, і кріп. Виходить дійсно дуже і дуже смачно. Я пробувала готувати борщ на мінералці, на буряковому бульйоні, закваска, але найбільше мені подобається варіант, як приготувати борщ класичний холодний на кефірі. Поспішаю поділитися своїм рецептом з вами.
- Буряк - 1 штука
- Огірок свіжий - 2 штуки
- Редис свіжий - 5 штук
- Картопля - 3 штуки
- Яйце - 2 штуки
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Кефір - 450 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Гарненько промийте всі овочі, яйця відваріть круто.
Редис порізати тонкими кружечками, а огірки напівколами такої ж товщини.
Буряк натріть на крупній тертці, відварену картоплю поріжте кубиками, зелена цибуля подрібніть. Всі інгредієнти соєденіте в мисці і перемішайте.
Додайте кефір, трохи солі, гарненько перемішайте отриману масу.
Подавайте борщ з половиною вареного яйця. Смачного!