Борщ холодний класичний
(покроковий рецепт з фото)
Борщ - це один з небагатьох супів, який подають холодним. Він виручає в жарку погоду, коли не хочеться їсти гаряче. А як приготувати борщ холодний класичний, я вам зараз розповім.
Якщо ви хочете заощадити час, то буряк перед варінням можна порізати на шматки. Але досвідчені кухарі не радять цього робити. По перше, ціла буряк подарує класичного холодного борщу гарний, яскравий колір. А по-друге, вона набагато смачніше і ароматний, чем та, яка вариться шматками.
- Буряк - 440 грам
- Свіжі огірки - 280 грам
- Салат - 40-50 грам
- Кріп і петрушка - 45 грам
- Зелена цибуля - 45 грам
- Яйця - 4 штуки
- Лимонний сік - 10-15 мілілітрів
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Крем - 40 грам
1
Буряк помийте, очистіть. Залийте її холодною водою і поставте варитися на сильний вогонь. Додайте лимонний сік і варіть, поки буряк не стане м'якою.
2
Яйця зваріть круто, Мартенс відділи Желтков. Білки і огірки наріжте невеликими кубиками.
3
Кріп, петрушку і зелену цибулю наріжте дрібно, а салат - тонкими стрічками.
4
Готову буряк викладіть в холодну воду. Відвар процідіть через марлю і остудіть. Якщо вийшло менше 1, 5 літрів, розбавте кип'яченою водою.
5
Буряк наріжте маленькими кубиками. Надішліть її в каструлю. Додайте огірки, петрушку, кріп, салат, білки, сіль і цукор. Залийте все бульйоном.
6
Розлийте суп по тарілках. При бажанні можна прикрасити половинкою яйця, зеленню і сметаною.