Болгарський перець з морквою
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт болгарського перцю з морквою стане має безліч переваг: це блюдо можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді, в якості закуски і гарнір до м'яса. А на смак - казка! ..
Для вегетаріанців це блюдо - просто знахідка, але і любителі м'яса навряд чи відмовляться від соковитих ароматних перців в кисло-солодкого томатної підливі. До речі, я вважаю за краще подавати болгарський перець з морквою без рідини: не тому що вона мені не подобається, просто так є зручніше - можна навіть руками, якщо у вузькому сімейному колі; ). А чудову овочеву підливу потім дуже зручно використовувати для приготування соусів - наприклад, вставити.
Але спочатку треба дізнатися, як приготувати болгарський перець з морквою, а вже як його подавати - думаю, ви розберетеся; ). Почнемо?
- Перець болгарський - 7-10 штук
- Морква - 3-5 штук
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Помідори - 2-3 штук
- Томатна паста - 2-3 Ст. Ложок
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Цукор - За смаком
- Перець духмяний мелений - За смаком
- Обкладинка - 1-2 Щепоток
- Гвоздика - 2-3 штук
Цибулю почистити і подрібнити ножем.
Моркву натерти на крупній тертці.
Розігріти в сковороді рослинне масло і пасерувати цибулю з морквою до золотистого кольору.
Додати натерті або подрібнені в блендері помідори, сіль, цукор, перець і корицю.
Готуємо ще хвилин 5 на середньому вогні.
Готуємо ще хвилин 5 на середньому вогні.
Перці чистимо від насіння.
Фаршируємо овочевою начинкою і складаємо в посуд для гасіння.
У склянці води розводимо томатну пасту, додаємо гвоздику, сіль, цукор, перець. Прогріваємо.
Заливаємо перці горяячім соусом і готуємо на повільному вогні під кришкою до повної готовності - хвилин 30-40, в залежності від розміру і сорту перців.
Подаємо в підливі, зі сметаною, або без неї - з асорті зі свіжих овочів.