Биточки з каші
(покроковий рецепт з фото)
Шукайте новенький рецепт з мінімальною кількістю інгредієнтів? Що залишився з вечері гарнір можна цікаво використовувати на наступний день. Наприклад, приготувати биточки з каші в домашніх умовах.
Рецепт приготування биточків з каші підходить буквально до всіх видів круп. До того ж, використовувати можна вже готову кашу. В даному варіанті використовується сочевиця.
1. Для початку необхідно очистити цибулину і нарізати невеликими кубиками. При бажанні можна додати 1-2 зубчики часнику.
2. Помідори вимити і залити окропом, попередньо зробивши невеликі розрізи. Потім охолодити і очистити від шкірки. Нарізати маленькими кубікамі.Также можна використовувати томати у власному соку або соус.
3. У каструлю відправити промиту крупу. Додати нарізану цибулю і помідори.
4. Додати близько 100 мілілітрів води і поставити на вогонь. Гасити потрібно на повільному вогні, постійно помішуючи.
5. Приблизно через 10-15 хвилин (для гречаної крупи досить і 5-7 хвилин) посолити і поперчити за смаком.
6. Свіжу зелень вимити, просушити і подрібнити. Додати в каструлю. Якщо вода вже вся вбралася, додати ще близько 1-2 столових ложок.
7. Приблизно через 10 хвилин кашу можна зняти з вогню і остудити.
8. З готової каші сформувати биточки і обваляти їх у борошні (можна використовувати панірувальні сухарі).
9. На сковороду розігріти трохи рослинного масла і відправити туди биточки. При бажанні їх можна запікати і в духовці.
10. Обсмажувати биточки з каші в домашніх умовах близько 2-4 хвилин з кожного боку, щоб утворилася апетитна скоринка.
Подавати до столу краще гарячими.
- Крупа - 200 грам
- Цибулина - 1 штука
- Помідор - 1-2 штук
- Свіжа зелень - 10 грам
- Борошно - 100 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
1. Для початку необхідно очистити цибулину і нарізати невеликими кубиками. При бажанні можна додати 1-2 зубчики часнику.
2. Помідори вимити і залити окропом, попередньо зробивши невеликі розрізи. Потім охолодити і очистити від шкірки. Нарізати маленькими кубікамі.Также можна використовувати томати у власному соку або соус.
3. У каструлю відправити промиту крупу. Додати нарізану цибулю і помідори.
4. Додати близько 100 мілілітрів води і поставити на вогонь. Гасити потрібно на повільному вогні, постійно помішуючи.
5. Приблизно через 10-15 хвилин (для гречаної крупи досить і 5-7 хвилин) посолити і поперчити за смаком.
6. Свіжу зелень вимити, просушити і подрібнити. Додати в каструлю. Якщо вода вже вся вбралася, додати ще близько 1-2 столових ложок.
7. Приблизно через 10 хвилин кашу можна зняти з вогню і остудити.
8. З готової каші сформувати биточки і обваляти їх у борошні (можна використовувати панірувальні сухарі).
9. На сковороду розігріти трохи рослинного масла і відправити туди биточки. При бажанні їх можна запікати і в духовці.
10. Обсмажувати биточки з каші в домашніх умовах близько 2-4 хвилин з кожного боку, щоб утворилася апетитна скоринка.
Подавати до столу краще гарячими.