Биточки з манної каші з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Ніжне ласощі з манної каші на молоці! Я часто роблю биточки, але для діток рекомендую готувати на пару. Якщо готуєте дорослим, то можна смажити їх на рослинній олії. Давайте подивимося!
Якщо ви хочете смажити биточки, тоді знадобиться ще борошно для панірування і рослинне масло для смаження. Я ж буду готувати на пару, так вони виходить більш ніжні і менш калорійними. Биточки подаються теплими з різними соусами фруктовими, варенням або медом.
- Манна крупа - 1 Склянка
- Молоко - 2 склянки
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Сир - 200 грам
- Мак - 2 Ст. Ложки
Підготуйте продукти для биточків. Відміряйте потрібно кількість інгредієнтів. Приступимо!
Для початку потрібно зварити густу манну кашу. Доведіть молоко до кипіння. Всипте цукор. Постійно помішуючи молоко, всипте манну крупу тонкою цівкою, щоб не утворилися грудочки. Варіть близько трьох хвилин, каша повинна добре загуснути. Зніміть з вогню, постійно помішуючи, остудіть кашу.
Додайте сир і мак. Якщо сир сухий або грудочками, то пропустіть його через сито або дрібну тертку. Перемішайте.
У остигнула кашу додайте яйце сире, перемішайте.
Мокрими руками набирайте кашу, катайте з неї кульки, викладайте їх на решітку пароварки. Попередньо наберіть в каструлю води для утворення пари. Увімкніть пароварку на 15 хвилин.
Биточки з манної каші з сиром готові. Але не поспішайте знімати їх з решітки, дайте повністю охолонути. Поки вони гарячі, вони дуже ніжні, тому акуратно зняти їх просто неможливо! Остигнули биточки відмінно тримають форму. Подавайте їх з медом, варенням або згущеним молоком. Приємного!