Оладки з манної каші
(покроковий рецепт з фото)
Оладки з манної каші можуть стати чудовою альтернативою звичайних оладок, які кожна господиня напевно вже не раз готувала. Вони будуть ідеальним сніданком, особливо для дітей. Спробуйте і ви!
Якщо вам цікаво, як приготувати млинці з манної каші, то прочитайте цей рецепт. Подавати таку страву краще відразу ж після приготування, поки оладки ще не охололи. Хоча, на наступний день вони залишаються такими ж смачними. Додайте до страви сметану або джем, щоб смак став ще краще.
- Крупа манна - 1/2 склянки
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Молоко - 2 склянки
- Вершкове масло - 50 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
У невелику каструльку влийте молоко. Поставте її на плиту і доведіть молоко до кипіння. Всипте в каструльку манну крупу і варіть помішуючи до повної готовності. У манки не повинно бути грудочок.
Відокремте жовтки від білків і покладіть їх в окремий посуд. У жовтки додайте цукор і сіль на свій смак. Розітріть всі інгредієнти до однорідності, поки він не придбають світлий відтінок.
У готову манну кашу додайте вершкове масло. Після того, як воно розтане, додайте в кашу желтково-цукрову суміш. Все ретельно перемішайте.
Білки охолодіть і збийте їх в міцну піну. Для того, щоб це можна було зробити простіше, додайте перед збивання до білків щіпку солі або крапельку оцту. Викладіть збиті білки в кашу і акуратно їх введіть.
На робочу поверхню, деко або піднос насипте шар борошна. Викладіть на неї ложкою порціями Зарен підготовлену суміш і обваляйте кожну порцію в борошні, формуючи оладки.
Розжарити на плиті сковороду, влийте на неї рослинне масло без запаху і викладіть в неї олдушкі. Обсмажуйте їх по п'ять хвилин з кожного боку, поки вони не придбають красивий коричневий відтінок.