Тефтелі з манної крупи
(покроковий рецепт з фото)
Якщо під рукою не виявилося рису, а хочеться зробити тефтелі на обід або вечерю, це не біда. Альтернативний вихід є завжди! Саме для таких випадків я хочу запропонувати цей простий і недорогий рецепт.
Презентую вам оригінальну ідею, як приготувати тефтелі з манної крупи. Цікаво? Ще й як! На смак ви навряд чи ідентифікуєте її, а ось обсяг і ніжну текстуру вона додасть. Крім того, в рецепт ви завжди можете використовувати найрізноманітніші соуси, на основі томату або сметани, наприклад. Відмінне блюдо на кожен день для всієї родини.
- Фарш - 0.5 кілограма
- Цибулина - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Манна крупа - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 2 Ст. Ложки (приблизно)
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль і спеції - За смаком (перець, часник, лавровий лист, трави і т. Д.)
1. М'ясо вимийте, обсушити, пропустіть через м'ясорубку.
2. Додайте за смаком подрібнений часник і 1 дрібно нарізану цибулину.
3. Вбийте в фарш яйце, додайте крохмаль і манну крупу. Додати сіль за смаком, всипте спеції.
4. Ретельно перемішайте і залиште на час.
5. А поки можна зайнятися соусом. На сковороді розігрійте трохи олії. Обсмажте подрібнену цибулю до прозорості, додайте моркву, натертую на терке. Смажте овочі, помішуючи, хвилин 5. Викладіть на сковороду томатну пасту і влийте трохи водички. Посоліть і поперчіть за смаком, додайте спеції.
6. З фаршу сформуйте невеликі кульки, обваляйте їх у борошні й обсмажте на сковороді з рослинним маслом. Після перекладіть у жароміцних форму.
7. Вилийте соус в форму і відправте в розігріту духовку. Запікайте при температурі 180 градусів близько півгодини до готовності.