Бісквіт з арахісом
(покроковий рецепт з фото)
Бісквіт - це класика кулінарії. На його основі готують найрізноманітніші торти і тістечка. Давайте спечемо класичний бісквіт з додаванням арахісу.
Спекти бісквіт з арахісом дуже просто, потрібно тільки пам'ятати кілька правил і все у вас вийде. Миска для збивання білків повинна бути чистою і сухою. Якщо хоч крапля жовтка потрапить в білки, то вони не зіб'ються. При випічці бісквіта намагайтеся якомога рідше відкривати духовку. Щоб бісквіт не опал вчините так. Як тільки ви його дістанете з духовки, переверніть форму верх дном і поставте на решітку або на три чашки (склянки) і тримайте так до повного охолодження. Бісквіт виходить ніжним, повітряним і пишним. Його можна відразу подати до столу або приготувати крем і зробити торт.
- Куряче яйце - 4 штуки
- Цукор - 180 грам
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Арахіс - 100 грам
- Сода - 1 Чайна ложка (без гірки)
Підготуйте інгредієнти для приготування бісквіта.
Арахіс трохи підсмажте на сухій сковороді.
Подрібніть горіхи в блендері.
Мартенс відділи Желтков.
Збийте білки до м'яких піків.
Поступово всипаючи цукор, продовжуйте збивати білки до одержання густої, щільною, стійкої консистенції.
Додайте жовтки.
Знову збийте білки з жовтками.
Додайте соду погашену лимонним соком або оцтом. Поступово всипте борошно.
Акуратно перемішайте тісто лопаткою.
Насипте подрібнений арахіс і знову перемішайте тісто.
Викладіть тісто у форму з пекарської папером і надішліть його в духовку розігріту до 160-165 градусів. Діаметр моєї форми 20 см.
Випікайте бісквіт 35-40 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною паличкою. Із шматка бісквіта вона повинна залишатися сухою.
Бісквіт з арахісом готовий. Дайте йому охолонути і вийміть з форми.
Наріжте бісквіт з арахісом на порційні шматочки і подавайте до столу.