Карамельне печиво з арахісом
(покроковий рецепт з фото)
Карамельне печиво з арахісом - відмінна ідея для чаювання. Приготувати таке печиво самому, в домашніх умовах, не складе ніяких труднощів! Отже, покроковий рецепт карамельного печива з арахісом!
Карамельне печиво з арахісом смачненьке ласощі. Печінка стає удвічі смачніше коли усвідомлюєш, що печиво приготовлено будинку, своїми руками, що в ньому мінімум хімії та шкідливих речовин! Тому бажаю вам удачі в приготуванні і приємного апетиту!
- Борошно - 400 грам
- Вода - 150 мілілітрів
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Олія - 300+100 грам(100 грам для начинки)
- Розпушувач тіста - 1 штука (пачка)
- Арахіс - 200 грам
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 100 грам
- Крем - 100 грам
Спочатку слід приготувати тісто. Для цього в глибоку миску насипати борошно і сіль. Додати розтоплене вершкове масло, втерти масло в борошно, щоб суміш стала схожа на хлібні крихти. Додати води. Замісити тісто.
Розкачати прямокутник і поставити його пекти в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
Потім в сковорідці на середньому вогні обсмажити арахіс. Потім додати 100 грам вершкового масла. Коли масло розтопиться, додати цукор. Коли цукор потемніє в сковорідку додати 100 грам сметани і 2 столові ложки крохмалю.
Смажити потрібно на досить сильному вогні, щоб все кипіло.
Коли начинка досягне такої консистенції як на фотографії, відставити її в сторону.
Начинку нанести на готовий корж. Рівномірно розмазати по всій площі і відправити в холодильник застигати на 30 хвилин.
Коли печиво застигне і затвердіє, дістаньте його з холодильника і наріжте на шматочки. Готово!