Карамельне варення з нектаринів
(покроковий рецепт з фото)
Обов'язково спробуйте приготувати таке варення! Воно не тільки дуже смачне, але і шалено ароматне. Виходить бурштиновим, дуже красивим - пробувати його одне задоволення!
Нектаринів зараз дуже багато, так чому б не запастися ними на зиму? Аромат від нектаріновой варення розноситься по всьому будинку! Щоб варення вийшло густим і смак доповнювався благородною кислинкою, я додаю лимонний сік, а також лимон. Пробуйте!
- Нектарин - 2 кілограма (без кісточок)
- Цукор - 1, 5 кілограма
- Лимон - 1 штук
Нектарини наріжте кубиками і відміряйте 2 кг.
Засипте нектарини цукром і залиште на кілька годин, щоб фрукти пустили сік.
Доведіть фруктову масу до кипіння. Зніміть з вогню і остудіть до теплого стану.
Штам сироп по nektarinov. З половини лимона вичавіть сік, другу половину наріжте. Надішліть все в сироп і варіть на слабкому вогні протягом години. За цей час сироп загусне. Викладіть нектарини назад в сироп і доведіть до кипіння. Не забувайте в процесі варіння знімати пінку.
Готове варення розкладіть по стерилізованим банкам і закрийте кришками.
Банки переверніть і загорніть у ковдру. Остигнули баночки з варенням зберігайте в прохолодному місці.
Смачне ароматне варення готове!
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!