Рецепт Карамельне печиво фото

Карамельне печиво
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , Десерт
Випічка , Солодке , Печиво
Кількість порцій: 10
Час приготування: 45 хв.

Пропоную рецепт ароматного печива з присмаком карамелі. Попередньо готуємо вершкову карамель, потім на її основі замішуємо тісто. Таке печиво ідеально підійде для домашнього чаювання.

Опис приготування:

Найголовніше приготувати смачну вершкову карамель, адже саме від неї залежить смак печива. Важливо використовувати каструлю з товстим дном і додати в цукор гарячі вершки. В іншому, все просто.

  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Вершки 20% - 120 мілілітрів
  • Вода - 1 Чайна ложка
  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Борошно пшеничне - 1, 5 склянки
  • Сода гашене - 0, 5 чайних ложки
карамельне печиво - фото крок 1
У каструлю з товстим дном насипаємо цукор і додаємо ложку води.
карамельне печиво - фото крок 2
На малому вогні підігріваємо цукор, постійно помішуючи. Маса повинна придбати коричневий відтінок.
карамельне печиво - фото крок 3
Вершки доводимо до кипіння, виливаємо їх в каструлю з цукром і добре перемішуємо. Готову карамель прибираємо з вогню.
карамельне печиво - фото крок 4
Коли карамель трохи охолоне, вбиваємо в каструлю яйце і все перемішуємо.
карамельне печиво - фото крок 5
Далі додаємо вершкове масло і все перемішуємо.
карамельне печиво - фото крок 6
Насипаємо борошно і додаємо гашену соду. Замішуємо тісто.
карамельне печиво - фото крок 7
Духовку розігріваємо.
Готове тісто розгортаємо і нарізаємо довільно.
карамельне печиво - фото крок 8
Деко покриваємо пергаментом і викладаємо на нього заготовки. Запікаємо при температурі 180-190 градусів протягом 10 хвилин.
карамельне печиво - фото крок 9
Карамельне печиво готове.
карамельне печиво - фото крок 10
Печиво вийшло ніжне й ароматне. Подаємо його до чаю. Пригощайтеся!

Схожі рецепти