Карамельне печиво
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 45 хв.
Пропоную рецепт ароматного печива з присмаком карамелі. Попередньо готуємо вершкову карамель, потім на її основі замішуємо тісто. Таке печиво ідеально підійде для домашнього чаювання.
Опис приготування:
Найголовніше приготувати смачну вершкову карамель, адже саме від неї залежить смак печива. Важливо використовувати каструлю з товстим дном і додати в цукор гарячі вершки. В іншому, все просто.
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Вершки 20% - 120 мілілітрів
- Вода - 1 Чайна ложка
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 80 грам
- Борошно пшеничне - 1, 5 склянки
- Сода гашене - 0, 5 чайних ложки
У каструлю з товстим дном насипаємо цукор і додаємо ложку води.
На малому вогні підігріваємо цукор, постійно помішуючи. Маса повинна придбати коричневий відтінок.
Вершки доводимо до кипіння, виливаємо їх в каструлю з цукром і добре перемішуємо. Готову карамель прибираємо з вогню.
Коли карамель трохи охолоне, вбиваємо в каструлю яйце і все перемішуємо.
Далі додаємо вершкове масло і все перемішуємо.
Насипаємо борошно і додаємо гашену соду. Замішуємо тісто.
Духовку розігріваємо.
Готове тісто розгортаємо і нарізаємо довільно.
Готове тісто розгортаємо і нарізаємо довільно.
Деко покриваємо пергаментом і викладаємо на нього заготовки. Запікаємо при температурі 180-190 градусів протягом 10 хвилин.
Карамельне печиво готове.
Печиво вийшло ніжне й ароматне. Подаємо його до чаю. Пригощайтеся!