Рецепт Карамельне печиво фото

Карамельне печиво
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, Десерт
Випічка, Солодке, Печиво

Пропоную рецепт ароматного печива з присмаком карамелі. Попередньо готуємо вершкову карамель, потім на її основі замішуємо тісто. Таке печиво ідеально підійде для домашнього чаювання.

Найголовніше приготувати смачну вершкову карамель, адже саме від неї залежить смак печива. Важливо використовувати каструлю з товстим дном і додати в цукор гарячі вершки. В іншому, все просто.

  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Вершки 20% - 120 мілілітрів
  • Вода - 1 Чайна ложка
  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Борошно пшеничне - 1, 5 склянки
  • Сода гашене - 0, 5 чайних ложки
карамельне печиво - фото крок 1
У каструлю з товстим дном насипаємо цукор і додаємо ложку води.
карамельне печиво - фото крок 2
На малому вогні підігріваємо цукор, постійно помішуючи. Маса повинна придбати коричневий відтінок.
карамельне печиво - фото крок 3
Вершки доводимо до кипіння, виливаємо їх в каструлю з цукром і добре перемішуємо. Готову карамель прибираємо з вогню.
карамельне печиво - фото крок 4
Коли карамель трохи охолоне, вбиваємо в каструлю яйце і все перемішуємо.
карамельне печиво - фото крок 5
Далі додаємо вершкове масло і все перемішуємо.
карамельне печиво - фото крок 6
Насипаємо борошно і додаємо гашену соду. Замішуємо тісто.
карамельне печиво - фото крок 7
Духовку розігріваємо.
Готове тісто розгортаємо і нарізаємо довільно.
карамельне печиво - фото крок 8
Деко покриваємо пергаментом і викладаємо на нього заготовки. Запікаємо при температурі 180-190 градусів протягом 10 хвилин.
карамельне печиво - фото крок 9
Карамельне печиво готове.
карамельне печиво - фото крок 10
Печиво вийшло ніжне й ароматне. Подаємо його до чаю. Пригощайтеся!

Схожі рецепти