Карамельне печиво
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт ароматного печива з присмаком карамелі. Попередньо готуємо вершкову карамель, потім на її основі замішуємо тісто. Таке печиво ідеально підійде для домашнього чаювання.
Найголовніше приготувати смачну вершкову карамель, адже саме від неї залежить смак печива. Важливо використовувати каструлю з товстим дном і додати в цукор гарячі вершки. В іншому, все просто.
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Вершки 20% - 120 мілілітрів
- Вода - 1 Чайна ложка
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 80 грам
- Борошно пшеничне - 1, 5 склянки
- Сода гашене - 0, 5 чайних ложки
У каструлю з товстим дном насипаємо цукор і додаємо ложку води.
На малому вогні підігріваємо цукор, постійно помішуючи. Маса повинна придбати коричневий відтінок.
Вершки доводимо до кипіння, виливаємо їх в каструлю з цукром і добре перемішуємо. Готову карамель прибираємо з вогню.
Коли карамель трохи охолоне, вбиваємо в каструлю яйце і все перемішуємо.
Далі додаємо вершкове масло і все перемішуємо.
Насипаємо борошно і додаємо гашену соду. Замішуємо тісто.
Духовку розігріваємо.
Готове тісто розгортаємо і нарізаємо довільно.
Готове тісто розгортаємо і нарізаємо довільно.
Деко покриваємо пергаментом і викладаємо на нього заготовки. Запікаємо при температурі 180-190 градусів протягом 10 хвилин.
Карамельне печиво готове.
Печиво вийшло ніжне й ароматне. Подаємо його до чаю. Пригощайтеся!