Печиво з арахісом
(покроковий рецепт з фото)
Смачне печиво з шматочками горішків всередині - хіба хтось відязикаться похрумтіти таким? А готується воно просто, найголовніше - НЕ lenitesy!
Смачне домашнє печиво з горішками до вечірнього чаю. Аромат домашньої випічки створює атмосферу затишку в домі, тому давайте частіше будемо пекти різні ласощі і радувати своїх рідних. Я пропоную вам спробувати рецепт приготування печива з арахісом. Ці горішки люблять багато хто з нас, з ними можна готувати різні страви, а вже в випічці вони зайвими не будуть ніколи. Розповідаю, як приготувати печиво з арахісом. Переконайтеся, що рецепт зовсім нескладний і спечіть печиво відразу ж після прочитання рецепта.
- Арахіс - 1 Склянка
- Цукор - 6-7 Ст. Ложок(2 ложки - для глазурі, інше - в тісто)
- Рослинна олія - 1 Склянка
- Яйце - 3 штуки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Борошно - 3 склянки
- Крем - 100 грам
В миску, в якій будемо робити тісто, vbivaem яйця. Один білок залишимо - він нам знадобиться в самому кінці. Додаємо до яєць цукор і збиваємо все до легкої пінки.
Додаємо до збитих яєць сметану.
Тепер додамо соду, гашене оцтом або лимонним соком.
Вливаємо олію.
Горіхи для печива повинні бути обсмаженими. Залишимо трохи горіхів для прикраси печива, а решта подрібнити.
Додаємо подрібнені горіхи і борошно до олійно-яєчної суміші і замішуємо щільне і еластичне тісто. Борошно підсипати потроху - кількість борошна може бути трохи більше або трохи менше заявленого в рецепті.
Розкачуємо тісто в пласт, товщиною в пів сантиметра і вирізаємо печива. Можна зробити круглі печива, а можна скористатися спеціальними формочками.
Викладаємо печива на деко і випікаємо при 180 градусах до красивого рум'яного кольору.
Збиваємо білок з цукром до стійкої піни і змащуємо готові печива. На глазур приклеюємо шматочки арахісу.