Бісквіт в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Бісквітне тісто ідеально підходить для приготування домашніх тортів, тістечок та інших десертів. Як зробити бісквіт в хлібопічці? легше, ніж звичайним способом, запевняю!
Отже, в першу чергу, як і завжди при приготуванні випічки, просіюємо борошно. Для бісквіта це навіть більш актуально, ніж для інших видів тесту - якщо борошно гарненько збагатиться киснем, бісквіт вийде пишним і високим.
Рецепт:
1. Відокремлюємо жовтки від білків. Намагаємося зробити це якомога акуратніше - для цього беремо охолоджені яйця і користуємося окремим посудом. Якщо чисто відокремити білок не вийшло - не кладіть його в загальну миску з білками, краще залиште «на потім» для приготування менш вимогливих страв.
2. Жовтки збиваємо з цукровою пудрою до білого кольору. Краще і простіше, звичайно, міксером. Коли жовтки збільшаться в об'ємі в два, а то і три рази - перестаємо збивати.
3. Тепер справа за білками - їх теж розтираємо вручну або міксером в міцну піну. Без Сахару! А ось дрібку солі додайте - зіб'ються краще. Що, і не забудьте протерти миску серветкою, змоченою в оцті або лимонному соці!
4. Збиті білки вводимо в жовткову масу, ретельно перемішуємо.
5. А тепер додаємо борошно, розпушувач, корицю і ваніль, продовжуючи заважати, заважати і заважати - вже не інтенсивно, а дуже ласкаво і обережно.
6. Вийшло рідке однорідне тісто переливаємо в змащену маслом чашу хлібопічки і включаємо режим «Бісквіт» (якщо немає такого, скористайтеся іншим режимом для солодкої випічки).
7. Намагайтеся не трясти і не рухати хлібопічку під час випікання. Як тільки пролунає звуковий сигнал - відкрийте її і подивіться, що вийшло. Бісквіт пишний, рум'яний і пружний? значить, ви все зробили правильно! остудіть бісквіт, поріжте на коржі або порційні шматочки і подавайте з будь-яким варенням, кремом і т.Д. Приємного чаювання! ;)
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Цукрова пудра - 1, 2 склянки
- Яйця - 10 штук
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
Рецепт:
1. Відокремлюємо жовтки від білків. Намагаємося зробити це якомога акуратніше - для цього беремо охолоджені яйця і користуємося окремим посудом. Якщо чисто відокремити білок не вийшло - не кладіть його в загальну миску з білками, краще залиште «на потім» для приготування менш вимогливих страв.
2. Жовтки збиваємо з цукровою пудрою до білого кольору. Краще і простіше, звичайно, міксером. Коли жовтки збільшаться в об'ємі в два, а то і три рази - перестаємо збивати.
3. Тепер справа за білками - їх теж розтираємо вручну або міксером в міцну піну. Без Сахару! А ось дрібку солі додайте - зіб'ються краще. Що, і не забудьте протерти миску серветкою, змоченою в оцті або лимонному соці!
4. Збиті білки вводимо в жовткову масу, ретельно перемішуємо.
5. А тепер додаємо борошно, розпушувач, корицю і ваніль, продовжуючи заважати, заважати і заважати - вже не інтенсивно, а дуже ласкаво і обережно.
6. Вийшло рідке однорідне тісто переливаємо в змащену маслом чашу хлібопічки і включаємо режим «Бісквіт» (якщо немає такого, скористайтеся іншим режимом для солодкої випічки).
7. Намагайтеся не трясти і не рухати хлібопічку під час випікання. Як тільки пролунає звуковий сигнал - відкрийте її і подивіться, що вийшло. Бісквіт пишний, рум'яний і пружний? значить, ви все зробили правильно! остудіть бісквіт, поріжте на коржі або порційні шматочки і подавайте з будь-яким варенням, кремом і т.Д. Приємного чаювання! ;)