Bibinka
(покроковий рецепт з фото)
Бібінка - це ароматний і солодкий філіппінський десерт з рисової муки, який випікається на бананових листах. Традиційно цей десерт печуть на Різдво, і рецептів його приготування дуже багато.
Перед вами один з найпростіших рецептів приготування ароматного філіппінського десерту. Цей ароматний пиріг з рисового борошна традиційно печуть на Різдво, обов'язково закриваючи форму банановим листям, адже вони надають випічці особливий смак. Дріжджі в тесті можна замінити розпушувачем (2 чайних ложки). А ще зверху на бібінкі, коли вони трохи спечуть, додають шматочки качиного яйця і посипають сиром. Тепер ви знаєте, як приготувати бібінкі, якщо вам подобаються страви азіатської кухні - готуйте!
- Рисове борошно - 1 Склянка
- Яйця - 2 штуки
- Кокосове молоко - 120 мілілітрів
- Цукор тростинний - 1/3 склянки
- Кокосова стружка - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Сухі активні дріжджі - 1 Чайна ложка
- Вода - 1/4 склянки
- Бананове листя - 6 штук
- Вершкове масло - 30 грам
Відміряємо необхідну кількість продуктів. Дріжджі розмішати в теплій воді і поставимо в тепле місце, нехай почнуть працювати.
У мисці змішуємо рисове борошно, сіль і цукор.
Додаємо яйця і перемішуємо.
Вливаємо кокосове молоко і перемішуємо до однорідності.
І тепер додаємо дріжджовий розчин і знову ретельно перемішуємо.
Можна спекти великий пиріг, а можна використовувати формочки для кексів. Бананові листи розрізаємо і вистилає ними форми для випічки.
І заповнюємо форми трохи більше ніж на половину.
При випічці бібінкі збільшуються, не забувайте про це!
Випікаємо бібінкі в розігрітій до 170 градусів духовці до сухої зубочистки. Випікаємо хвилин 30.
Нехай бібінкі охолонуть хвилини 2, а потім виймаємо з форми.
Змащуємо вершковим маслом і посипаємо кокосовою стружкою. Можна посипати тертим сиром.