Рецепт Bibinka фото

Bibinka
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Борошно , Яйця , Горіхи , Рисове борошно , Кокосове молоко
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На святковий стіл , Різдво
Випічка , Солодке , Кекси
Кількість порцій: 1
Час приготування: 45 хв.

Бібінка - це ароматний і солодкий філіппінський десерт з рисової муки, який випікається на бананових листах. Традиційно цей десерт печуть на Різдво, і рецептів його приготування дуже багато.

Опис приготування:

Перед вами один з найпростіших рецептів приготування ароматного філіппінського десерту. Цей ароматний пиріг з рисового борошна традиційно печуть на Різдво, обов'язково закриваючи форму банановим листям, адже вони надають випічці особливий смак. Дріжджі в тесті можна замінити розпушувачем (2 чайних ложки). А ще зверху на бібінкі, коли вони трохи спечуть, додають шматочки качиного яйця і посипають сиром. Тепер ви знаєте, як приготувати бібінкі, якщо вам подобаються страви азіатської кухні - готуйте!

  • Рисове борошно - 1 Склянка
  • Яйця - 2 штуки
  • Кокосове молоко - 120 мілілітрів
  • Цукор тростинний - 1/3 склянки
  • Кокосова стружка - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сухі активні дріжджі - 1 Чайна ложка
  • Вода - 1/4 склянки
  • Бананове листя - 6 штук
  • Вершкове масло - 30 грам
Bibinka - фото крок 1
Відміряємо необхідну кількість продуктів. Дріжджі розмішати в теплій воді і поставимо в тепле місце, нехай почнуть працювати.
Bibinka - фото крок 2
У мисці змішуємо рисове борошно, сіль і цукор.
Bibinka - фото крок 3
Додаємо яйця і перемішуємо.
Bibinka - фото крок 4
Вливаємо кокосове молоко і перемішуємо до однорідності.
Bibinka - фото крок 5
І тепер додаємо дріжджовий розчин і знову ретельно перемішуємо.
Bibinka - фото крок 6
Можна спекти великий пиріг, а можна використовувати формочки для кексів. Бананові листи розрізаємо і вистилає ними форми для випічки.
Bibinka - фото крок 7
І заповнюємо форми трохи більше ніж на половину.
Bibinka - фото крок 8
При випічці бібінкі збільшуються, не забувайте про це!
Bibinka - фото крок 9
Випікаємо бібінкі в розігрітій до 170 градусів духовці до сухої зубочистки. Випікаємо хвилин 30.
Bibinka - фото крок 10
Нехай бібінкі охолонуть хвилини 2, а потім виймаємо з форми.
Bibinka - фото крок 11
Змащуємо вершковим маслом і посипаємо кокосовою стружкою. Можна посипати тертим сиром.

Схожі рецепти