Безе на паличці
(покроковий рецепт з фото)
Напередодні Нового року хочу запропонувати рецепт простого і смачного повітряного десерту з безе у вигляді ялинки на паличці. Все дуже просто, але красиво і ефектно.
Таке веселе безе порадує в свято дітей і дорослих. Меренга на водяній бані готується просто, але вимагає уваги і точності виконання рецепта. Не сумніваюся, що у вас все вийде, якщо будете слідувати покроковому опису.
- Куряче яйце - 2 штуки
- Цукор - 120 грам
- Лимонна кислота - 1 щіпка
- Барвник харчової зелений - 2 грами
- Кондитерська посипка - 2 чайних ложки
Яйця помийте з милом. Belk відділ Желтков. Жовтки в цьому рецепті не знадобляться.
Додайте цукор і лимонну кислоту.
Збийте злегка білки з цукром і лимонною кислотою, щоб перемішати. У каструлю налийте воду, доведіть до кипіння. Після вогонь зменшите. Поставте на каструлю з водою миску з білками і цукром. Дно миски не повинно торкатися води. Збивайте 10 хвилин поки суміш не загусне і не збільшиться в об'ємі. Потім зніміть миску з водяної бані і збивайте ще 3-4 хвилини. Має вийти трохи в'язке, повітряне та густе безе, схоже на зефір.
Додайте в безе зелений харчовий барвник. Добре перемішайте.
За допомогою кулінарного мішка з насадкою відсадити на деко з пергаментом ялинки з безе.
У кожну ялинку вставте палички і прикрасьте кондитерської посипкою. Надішліть в духовку. Печіть безе при температурі 100-110 градусів 1-1, 5 годину.
Безе має вільно відходити від паперу.
Безе на паличці у вигляді ялинки готове. Подавайте на десерт.