Карамель на паличці
(покроковий рецепт з фото)
Побалувати малюків і дорослих можна не тільки покупними солодощами, але і натуральними, приготованими своїми руками. Для цього достатньо взяти на замітку цей простий рецепт карамелі на паличці.
Сам процес приготування досить простий, однак вимагає уважності і постійного контролю. Завдяки харчових барвників, карамель на паличці в домашніх умовах може бути абсолютно будь-якого кольору, що не може не порадувати малюків.
- Цукор - 1 Склянка(250 грам)
- Вода - 100 мілілітрів
- Лимонна кислота - 1 щіпка
- Барвник харчової - 1 штука (по бажанню)
1. Ось такі прості і доступні інгредієнти знадобляться, щоб приготувати карамель на паличці в домашніх умовах. Палички можна брати не тільки довгі і тонкі, але і товсті, як для морозива, наприклад.
2. Сам процес варіння карамелі відомий багатьом, але тут дуже багато різних нюансів. Поєднавши цукор з водою, потрібно довести до кипіння при високій температурі і уварити до утворення кульки. Це означає, що крапля карамелі в холодній воді повинна формуватися в м'який кульку.
3. На цьому етапі при бажанні можна додати харчовий барвник і ароматизатор, наприклад. В рецепт приготування карамелі на паличці можна і не використовувати додаткових інгредієнтів, тоді колір у льодяників буде класичний.
4. Коли в холодній воді крапля буде тверднути, всипати лимонну кислоту, перемішати як слід і зняти з вогню. Підготувати заздалегідь пергамент для випічки, змастивши його невеликою кількістю масла, або силіконовий килимок. Столову ложку (якомога більше або менше - це за бажанням) карамелі тонкою цівкою вилити на килимок.
5. Дати їй трохи подстіла, а потім акуратно помістити паличку. Легко провести її по колу, рівномірно розміщуючи паличку всередину.
6. Залишити карамель до повного охолодження. При бажанні в процесі застигання можна надати льодянику бажану форму - вушка зайця або сердечка, наприклад. Ось такий простий варіант, як приготувати карамель на паличці, який без праці ви можете повторити.