Бешбармак по-нанайські
(покроковий рецепт з фото)
П’ять пальців - досить старовинне блюдо, популярне в Казахстані і Башкирії. Готують його з м'яса і локшини. Пропоную варіант цієї страви по-нанайських, а саме з куркою і тестом у вигляді рулетів.
Бешбармак по-нанайських можна приготувати не тільки з курки, але також з індички. В цьому випадку індичку можна готувати разом з рулетами. Блюдо смачне і ароматне. Можна додавати будь-які спеції за бажанням. Рулети з тіста з цибулею виходять ніжними і м'якими.
- Куряче філе - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
- Куряче яйце - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Перець чорний мелений - За смаком

Для приготування бешбармака підготуйте необхідні інгредієнти.

Морква очистіть, помийте і натріть на тертці. Викладіть в сковороду.

Цибулю очистіть, помийте і дрібно наріжте. Додайте в сковороду до моркви. Гасіть морква з цибулею на невеликому вогні 10 хвилин, періодично перемішуючи.

Куряче філе помийте і наріжте невеликими шматочками. Викладіть в сковороду з соняшниковою олією.

Налийте трохи соняшникової олії і тушкуйте курку до готовності протягом 15 хвилин.

Приготуйте тісто для рулетів. У миску розбийте яйце.

Наливати 150 мл. Води.

Додайте пару пучок солі і борошно.

Замісити щільне, круте, але еластичне тісто. Дайте йому відпочити 15-20 хвилин.

Одну цибулину очистіть, помийте, подрібніть в блендері.

Розділіть тісто на дві-три частини. Кожну частину дуже тонко розкачати, як на локшину.

Змастіть тісто соняшниковою олією і посипте подрібненою цибулею.

Поверніть тісто з цибулею рулетом. У мене вийшло два рулету.

Наріжте рулети шматочках шириною 3-4 см.

Рулети викладіть в сковороду з цибулею і морквою.

Залийте водою або бульйоном, трохи посоліть і поперчіть.

Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте рулети до м'якості 40-50 хвилин на невеликому вогні. Періодично доливайте воду.

До рулетів в сковороду додайте курку і перемішайте.

Бешбармак готовий. Можна подавати до столу.