Рецепт Бешбармак по-нанайські фото

Бешбармак по-нанайські
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Казахська кухня
Борошно, Птах, Курка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

П’ять пальців - досить старовинне блюдо, популярне в Казахстані і Башкирії. Готують його з м'яса і локшини. Пропоную варіант цієї страви по-нанайських, а саме з куркою і тестом у вигляді рулетів.

Бешбармак по-нанайських можна приготувати не тільки з курки, але також з індички. В цьому випадку індичку можна готувати разом з рулетами. Блюдо смачне і ароматне. Можна додавати будь-які спеції за бажанням. Рулети з тіста з цибулею виходять ніжними і м'якими.

  • Куряче філе - 400 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Соняшникова олія - 30 мілілітрів
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Борошно пшеничне - 300 грам
  • Перець чорний мелений - За смаком
бешбармак по-нанайські - фото крок 1
Для приготування бешбармака підготуйте необхідні інгредієнти.
бешбармак по-нанайські - фото крок 2
Морква очистіть, помийте і натріть на тертці. Викладіть в сковороду.
бешбармак по-нанайські - фото крок 3
Цибулю очистіть, помийте і дрібно наріжте. Додайте в сковороду до моркви. Гасіть морква з цибулею на невеликому вогні 10 хвилин, періодично перемішуючи.
бешбармак по-нанайські - фото крок 4
Куряче філе помийте і наріжте невеликими шматочками. Викладіть в сковороду з соняшниковою олією.
бешбармак по-нанайські - фото крок 5
Налийте трохи соняшникової олії і тушкуйте курку до готовності протягом 15 хвилин.
бешбармак по-нанайські - фото крок 6
Приготуйте тісто для рулетів. У миску розбийте яйце.
бешбармак по-нанайські - фото крок 7
Наливати 150 мл. Води.
бешбармак по-нанайські - фото крок 8
Додайте пару пучок солі і борошно.
бешбармак по-нанайські - фото крок 9
Замісити щільне, круте, але еластичне тісто. Дайте йому відпочити 15-20 хвилин.
бешбармак по-нанайські - фото крок 10
Одну цибулину очистіть, помийте, подрібніть в блендері.
бешбармак по-нанайські - фото крок 11
Розділіть тісто на дві-три частини. Кожну частину дуже тонко розкачати, як на локшину.
бешбармак по-нанайські - фото крок 12
Змастіть тісто соняшниковою олією і посипте подрібненою цибулею.
бешбармак по-нанайські - фото крок 13
Поверніть тісто з цибулею рулетом. У мене вийшло два рулету.
бешбармак по-нанайські - фото крок 14
Наріжте рулети шматочках шириною 3-4 см.
бешбармак по-нанайські - фото крок 15
Рулети викладіть в сковороду з цибулею і морквою.
бешбармак по-нанайські - фото крок 16
Залийте водою або бульйоном, трохи посоліть і поперчіть.
бешбармак по-нанайські - фото крок 17
Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте рулети до м'якості 40-50 хвилин на невеликому вогні. Періодично доливайте воду.
бешбармак по-нанайські - фото крок 18
До рулетів в сковороду додайте курку і перемішайте.
бешбармак по-нанайські - фото крок 19
Бешбармак готовий. Можна подавати до столу.

Схожі рецепти