Рецепт Баранина, запечена з рисом фото

Баранина, запечена з рисом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Баранина
Вегетаріанське харчування
На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Баранина, запечена з рисом, особливо якщо баранина молода - чудове блюдо для святкового сімейного вечері. М'ясо виходить найм'якішим. Рекомендую!

Нещодавно так вийшло, що до нас нагрянули далекі родичі, а вдома якраз була хороша молода баранина. В результаті довгих творчих роздумів було вирішено запекти баранину з рисом в духовці. Вийшло дуже смачно, м'ясо - дуже ніжне. Звичайно, страва не на кожен день - готується воно, разом з Маринівка, бізнес 3 годину. Найскладніше в приготуванні - це почекати ці самі 3 годину, тому що вже на самому початку запікання баранина починає випромінювати такі ароматні запахи, що здається - а, дістаємо і їмо, гаряче не може бути сирим Удачі!

  • Баранина - 800 грам
  • Часник - 5 зубчиків
  • М'ята - 30 грам
  • Вино біле сухе - 300 мілілітрів
  • Перець мелений - 1/2 чайних ложки
  • Майоран - 1/2 чайних ложки
  • Орегано - 1/2 чайних ложки
  • Кмин - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 60 мілілітрів
  • Мал - 300 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
баранина, запечена з рисом - фото крок 1
Баранину нарізаємо досить великими шматочками - десь по 5-6 см стороною. Складаємо в каструлю з часником і м'ятою.
баранина, запечена з рисом - фото крок 2
Заливаємо баранину вином і засипаємо спеціями. Ми залишаємо маринуватися на півтори години.
баранина, запечена з рисом - фото крок 3
Акуратно перекладаємо шматочки м'яса (без маринаду) в сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо до скоринки.
баранина, запечена з рисом - фото крок 4
Як тільки м'ясо покриється скоринкою - знімаємо його з вогню.
баранина, запечена з рисом - фото крок 5
Беремо форму для випікання, наливаємо в неї трошки рослинного масла і засипаємо вимитий рис. Зверху викладаємо обсмажені шматочки баранини.
баранина, запечена з рисом - фото крок 6
У сковороді, в якій ми смажили баранину, кип'ятимо залишився від баранини маринад.
баранина, запечена з рисом - фото крок 7
Як тільки маринад закипить - заливаємо їм нашу форму для випікання. Запікаємо 50 хвилин при 180 градусах на середній полиці, попередньо накривши форму для випікання фольгою. Подавати гарячим.

Схожі рецепти