Баранина, запечена з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Баранина, запечена з рисом, особливо якщо баранина молода - чудове блюдо для святкового сімейного вечері. М'ясо виходить найм'якішим. Рекомендую!
Нещодавно так вийшло, що до нас нагрянули далекі родичі, а вдома якраз була хороша молода баранина. В результаті довгих творчих роздумів було вирішено запекти баранину з рисом в духовці. Вийшло дуже смачно, м'ясо - дуже ніжне. Звичайно, страва не на кожен день - готується воно, разом з Маринівка, бізнес 3 годину. Найскладніше в приготуванні - це почекати ці самі 3 годину, тому що вже на самому початку запікання баранина починає випромінювати такі ароматні запахи, що здається - а, дістаємо і їмо, гаряче не може бути сирим Удачі!
- Баранина - 800 грам
- Часник - 5 зубчиків
- М'ята - 30 грам
- Вино біле сухе - 300 мілілітрів
- Перець мелений - 1/2 чайних ложки
- Майоран - 1/2 чайних ложки
- Орегано - 1/2 чайних ложки
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 60 мілілітрів
- Мал - 300 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
Баранину нарізаємо досить великими шматочками - десь по 5-6 см стороною. Складаємо в каструлю з часником і м'ятою.
Заливаємо баранину вином і засипаємо спеціями. Ми залишаємо маринуватися на півтори години.
Акуратно перекладаємо шматочки м'яса (без маринаду) в сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо до скоринки.
Як тільки м'ясо покриється скоринкою - знімаємо його з вогню.
Беремо форму для випікання, наливаємо в неї трошки рослинного масла і засипаємо вимитий рис. Зверху викладаємо обсмажені шматочки баранини.
У сковороді, в якій ми смажили баранину, кип'ятимо залишився від баранини маринад.
Як тільки маринад закипить - заливаємо їм нашу форму для випікання. Запікаємо 50 хвилин при 180 градусах на середній полиці, попередньо накривши форму для випікання фольгою. Подавати гарячим.