Запечена баранина з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування баранини з рисом. З рисом баранина поєднується дуже добре, і, звичайно, м'ясо треба добре замаринувати.
Молода гарна баранина - основна уязик для приготування цієї страви. Для маринаду можна використовувати ківі, в тому випадку якщо у вас є сумніви щодо якості м'яса. Занадто довго м'ясо в цьому фрукті тримати не варто, сильно розм'якшує.
- Часнику - 5 зубчиків
- Майоран - 1/2 чайних ложки
- Чорний перець - 1/2 чайних ложки
- М'ята - 20 грам
- М'якоть баранини - 800 грам
1. Очищаємо м'ясо від жив і нарізаємо не надто маленькими шматочками, приблизно по 5-6 сантиметрів. Використовуємо задню ногу без кісток. Разом з м'ятою і часником складаємо в каструлю.
2. Змішуємо спеції з вином, додаємо в м'ясо і під закритою кришкою залишаємо маринуватися на одну-дві години в прохолодному місці. Для рівномірного маринування кілька разів м'ясо перемішуємо.
3. Добре розігріваємо широку сковороду з товстими стінами і обсмажуємо м'ясо (обсушеними шматочками і маленькими порціями).
4. Смажимо на сильному вогні, до утворення коричневої скоринки. Шматочки м'яса викладати не щільно один до одного. Потім викладаємо вимитий рис в форму, де буде запікатися м'ясо, і наливаємо трохи олії. Обсмажена баранина викладається зверху.
5. Маринад вливаємо в сковороду, на якій смажилося м'ясо, і кип'ятимо.
6. Наливаємо рідина зі сковороди і киплячу воду в форму з бараниною. Запікаємо хвилин 50 при температурі 180 градусів, форму накриваємо фольгою.