Баранина, запечена з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Для святкового столу у великій компанії таке блюдо буде просто знахідкою. Чудова запіканка з картоплі і баранини викличе масу захоплень, а ви отримаєте звання заслуженого кухаря.
Баранину будемо запікати з картоплею цілим шматком. Зробіть в ньому кілька великих надрізів і начините його сумішшю подрібненого часнику, сала і приправ. Потім змастити м'ясо аджикою, сіллю, зирой і покладіть разом з картоплею на фольгу. Загорніть і запікайте 2 годин 180 градусах. Потім розгорніть фольгу, і запікайте ще півгодини до легкого рум'янцю. Готову страву подавайте на стіл. Смачного!
- Свиняче сало - 50 грам
- Баранина - 1, 8 кілограма
- Картопля - 1, 5 кілограма
- Голівка часнику - 2 штуки
- Суміш приправ для плову - 2 Ст. Ложки
- Абхазька аджика - 50 грам
- Зіра - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
Дрібно наріжте сало і часник. Змішайте їх з приправою.
Начините цим складом м'ясо. Для цього зробіть в баранині кілька глибоких надрізів.
Потім змастити м'ясо аджикою, сіллю і зирой.
Крупно наріжте картоплю.
Складіть його разом з м'ясом на фольгу.
Загорніть фольгу і запікайте в духовці 2 години при температурі 180 градусів.
Потім розгорніть фольгу, і запікайте ще хвилин 25-30, щоб м'ясо з картоплею подрумянились. Готову страву подавайте на стіл.