Рецепт Баранина, запечена з картоплею фото

Баранина, запечена з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Картопля , Баранина
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 5
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Для святкового столу у великій компанії таке блюдо буде просто знахідкою. Чудова запіканка з картоплі і баранини викличе масу захоплень, а ви отримаєте звання заслуженого кухаря.

Опис приготування:

Баранину будемо запікати з картоплею цілим шматком. Зробіть в ньому кілька великих надрізів і начините його сумішшю подрібненого часнику, сала і приправ. Потім змастити м'ясо аджикою, сіллю, зирой і покладіть разом з картоплею на фольгу. Загорніть і запікайте 2 годин 180 градусах. Потім розгорніть фольгу, і запікайте ще півгодини до легкого рум'янцю. Готову страву подавайте на стіл. Смачного!

  • Свиняче сало - 50 грам
  • Баранина - 1, 8 кілограма
  • Картопля - 1, 5 кілограма
  • Голівка часнику - 2 штуки
  • Суміш приправ для плову - 2 Ст. Ложки
  • Абхазька аджика - 50 грам
  • Зіра - 1 щіпка
  • Сіль - За смаком
баранина, запечена з картоплею - фото крок 1
Дрібно наріжте сало і часник. Змішайте їх з приправою.
баранина, запечена з картоплею - фото крок 2
Начините цим складом м'ясо. Для цього зробіть в баранині кілька глибоких надрізів.
баранина, запечена з картоплею - фото крок 3
Потім змастити м'ясо аджикою, сіллю і зирой.
баранина, запечена з картоплею - фото крок 4
Крупно наріжте картоплю.
баранина, запечена з картоплею - фото крок 5
Складіть його разом з м'ясом на фольгу.
баранина, запечена з картоплею - фото крок 6
Загорніть фольгу і запікайте в духовці 2 години при температурі 180 градусів.
баранина, запечена з картоплею - фото крок 7
Потім розгорніть фольгу, і запікайте ще хвилин 25-30, щоб м'ясо з картоплею подрумянились. Готову страву подавайте на стіл.

Схожі рецепти