Баранина з овочами в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся з вами цікавим, але дуже простим рецептом баранини з овочами в духовці. Баранина у вас вийде просто-таки тане в роті, дуже ніжною і соковитою! Прекрасне доповнення до будь-якого гарніру!
Взагалі, вважається, що баранина - досить "проблемне" м'ясо, і я, в общем-то з цим згодна. Дуже довго намагалася приготувати баранину, щоб вона вийшла смачною. І ось саме цей рецепт приготування баранини з овочами в духовці мені допоміг! Адже тільки так я зрозуміла, що головне в готуванні баранини, - додати спеції і овочі, а також - обов'язково! - якийсь кислий напій на зразок вина або соку. Так що з урахуванням цих вимог, розповім, як приготувати баранину з овочами в духовці!
- Баранина - 600 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Корінь петрушки - 1 штука
- Перець солодкий - 1 штука
- Баклажан - 1 штука
- Яблучний сік - 1 Склянка (або біле сухе вино)
- Спеції - За смаком
1. М'ясо ріжемо шматочками, натираємо спеціями, сіллю і перцем. Обсмажуємо на добре прогрітому рослинному маслі до появи рум'яної скоринки, і перекладаємо в казан.
2. На тій же сковороді обсмажити всі наші овочі, подрібнивши їх. Сюди теж можна додати спеції і зелень.
3. А тепер перекладаємо овочі в казан до м'яса, заливаємо сік, і в розігрітій духовці під кришкою тушкуємо 2 годину.
4. Ось так має виглядати готову страву. Смачного!