Балабушки з часником
(покроковий рецепт з фото)
Невеликі булочки українського походження, залиті часниковим соусом - це чудова заміна традиційного хліба. З borshtom, з супом, та й просто так - це дуже смачно!
Балабушки з часником - смачна заміна звичайному хлібу. Ароматні, теплі булочки, та ще приготовані з любов'ю - що може бути краще і смачніше. Пропоную вам спробувати рецепт приготування балабушок з часником. Ніяких особливих інгредієнтів, ніяких складних процесів - просто дотримуйтесь всіх інструкцій цього простого рецепту і у вас все обов'язково вийде. Отже, читаємо і готуємо.
1. У теплому молоці розчинити цукор і сухі дріжджі.
2. Додати яйце, рослинне масло і сіль. Перемішати.
3. Просіяти в миску борошно і додати отриману суміш. Замісити тісто.
Накрити тісто рушником і поставити в тепле місце підходити на 1 час.
4. Застеляємо форму для випічки пергаментом або змащуємо рослинним маслом.
5. Змочуємо руки рослинним маслом і ділимо тісто на 14-15 частин і скочується кожну в кульку. Викладаємо кульки з тіста в форму на відстані 3-4 см один від одного. Можна змастити збитим яйцем.
6. Випікаємо балабушки при температурі 200 градусів хвилин 30.
7. Поки балабушки печуться, приготуємо часниковий соус. Чистимо часник і видавлюємо через чеснокодавку. Додаємо рослинне масло, сіль і воду. Можна злегка нагріти.
8. Готові балабушки викладаємо в глибоку миску, поливаємо часниковим соусом і добре струшуємо, щоб перемішалося. Накриваємо рушником і даємо постояти хоча б хвилин 15.
Запах буде запаморочливий. Балабушки з'їдаються дуже швидко. Впевнена - домочадці попросять спекти ще.
- Борошно - 500 грам
- Молоко - 250 грам
- Яйця - 1 штука
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки (половина - для тіста, половина - для часникового соусу)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сухі дріжджі - 11 грам
- Часник - 4-5 зубчиків
- Вода - 2-3 Ст. Ложок
1. У теплому молоці розчинити цукор і сухі дріжджі.
2. Додати яйце, рослинне масло і сіль. Перемішати.
3. Просіяти в миску борошно і додати отриману суміш. Замісити тісто.
Накрити тісто рушником і поставити в тепле місце підходити на 1 час.
4. Застеляємо форму для випічки пергаментом або змащуємо рослинним маслом.
5. Змочуємо руки рослинним маслом і ділимо тісто на 14-15 частин і скочується кожну в кульку. Викладаємо кульки з тіста в форму на відстані 3-4 см один від одного. Можна змастити збитим яйцем.
6. Випікаємо балабушки при температурі 200 градусів хвилин 30.
7. Поки балабушки печуться, приготуємо часниковий соус. Чистимо часник і видавлюємо через чеснокодавку. Додаємо рослинне масло, сіль і воду. Можна злегка нагріти.
8. Готові балабушки викладаємо в глибоку миску, поливаємо часниковим соусом і добре струшуємо, щоб перемішалося. Накриваємо рушником і даємо постояти хоча б хвилин 15.
Запах буде запаморочливий. Балабушки з'їдаються дуже швидко. Впевнена - домочадці попросять спекти ще.