Рецепт Балабушки з часником фото

Балабушки з часником
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Часник
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви
На обід
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Невеликі булочки українського походження, залиті часниковим соусом - це чудова заміна традиційного хліба. З borshtom, з супом, та й просто так - це дуже смачно!

Опис приготування:

Балабушки з часником - смачна заміна звичайному хлібу. Ароматні, теплі булочки, та ще приготовані з любов'ю - що може бути краще і смачніше. Пропоную вам спробувати рецепт приготування балабушок з часником. Ніяких особливих інгредієнтів, ніяких складних процесів - просто дотримуйтесь всіх інструкцій цього простого рецепту і у вас все обов'язково вийде. Отже, читаємо і готуємо.

1. У теплому молоці розчинити цукор і сухі дріжджі.

2. Додати яйце, рослинне масло і сіль. Перемішати.

3. Просіяти в миску борошно і додати отриману суміш. Замісити тісто.

Накрити тісто рушником і поставити в тепле місце підходити на 1 час.

4. Застеляємо форму для випічки пергаментом або змащуємо рослинним маслом.

5. Змочуємо руки рослинним маслом і ділимо тісто на 14-15 частин і скочується кожну в кульку. Викладаємо кульки з тіста в форму на відстані 3-4 см один від одного. Можна змастити збитим яйцем.

6. Випікаємо балабушки при температурі 200 градусів хвилин 30.

7. Поки балабушки печуться, приготуємо часниковий соус. Чистимо часник і видавлюємо через чеснокодавку. Додаємо рослинне масло, сіль і воду. Можна злегка нагріти.

8. Готові балабушки викладаємо в глибоку миску, поливаємо часниковим соусом і добре струшуємо, щоб перемішалося. Накриваємо рушником і даємо постояти хоча б хвилин 15.

Запах буде запаморочливий. Балабушки з'їдаються дуже швидко. Впевнена - домочадці попросять спекти ще.


  • Борошно - 500 грам
  • Молоко - 250 грам
  • Яйця - 1 штука
  • Рослинна олія - 4 Ст. Ложки (половина - для тіста, половина - для часникового соусу)
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сухі дріжджі - 11 грам
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Вода - 2-3 Ст. Ложок
Балабушки з часником - смачна заміна звичайному хлібу. Ароматні, теплі булочки, та ще приготовані з любов'ю - що може бути краще і смачніше. Пропоную вам спробувати рецепт приготування балабушок з часником. Ніяких особливих інгредієнтів, ніяких складних процесів - просто дотримуйтесь всіх інструкцій цього простого рецепту і у вас все обов'язково вийде. Отже, читаємо і готуємо.

1. У теплому молоці розчинити цукор і сухі дріжджі.

2. Додати яйце, рослинне масло і сіль. Перемішати.

3. Просіяти в миску борошно і додати отриману суміш. Замісити тісто.

Накрити тісто рушником і поставити в тепле місце підходити на 1 час.

4. Застеляємо форму для випічки пергаментом або змащуємо рослинним маслом.

5. Змочуємо руки рослинним маслом і ділимо тісто на 14-15 частин і скочується кожну в кульку. Викладаємо кульки з тіста в форму на відстані 3-4 см один від одного. Можна змастити збитим яйцем.

6. Випікаємо балабушки при температурі 200 градусів хвилин 30.

7. Поки балабушки печуться, приготуємо часниковий соус. Чистимо часник і видавлюємо через чеснокодавку. Додаємо рослинне масло, сіль і воду. Можна злегка нагріти.

8. Готові балабушки викладаємо в глибоку миску, поливаємо часниковим соусом і добре струшуємо, щоб перемішалося. Накриваємо рушником і даємо постояти хоча б хвилин 15.

Запах буде запаморочливий. Балабушки з'їдаються дуже швидко. Впевнена - домочадці попросять спекти ще.

Схожі рецепти