Рецепт Балабушки фото

Балабушки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На обід
Випічка, Хліб

Так на Кубані і в деяких областях України називають домашні пампушки. А ще балабушки пекли для того, щоб поворожити в новорічну ніч.

Балабушки раніше пекли по неділях з пшеничного борошна, вони вважалися святковим хлібом. Ще їх пекли на новий рік, дотримуючись спеціальні ритуали і потім ворожили. Зараз навіть назва така - балабушки рідко почуєш, хоча на Кубані продається хліб, випікається він цеглинкою, але складається з невеликих, добре відділяються шматочків. Спекти балабушки в домашніх умовах зовсім нескладно. Пропоную вам простий рецепт приготування балабушок, він під силу будь-якій господині.

1. У теплому молоці з цукром замочуємо сухі дріжджі.

2. Просіваємо борошно в миску, додаємо сіль, рослинне масло і розчинилися дріжджі. Доливаємо склянку теплої води і замішуємо тісто.

3. Накриваємо тісто рушником і ставимо в тепле місце на годину-півтора.

4. Змащуємо круглу форму для випічки рослинним маслом.

5. Вимішуємо тісто ще раз і ділимо на невеликі кульки, змащуємо рослинним маслом і укладаємо на невеликій відстані один від одного в форму. Можна посипати зверху насінням сезаму або соняшнику.

6. Випікаємо балабушки в духовці при температурі 180 градусів приблизно хвилин 40.

7. Готові балабушки накриваємо рушником до охолодження.

Балабушки можна робити солодкими, можна зробити до них часникову підливу і їсти з супом або борщем. Смачного вам!

  • Борошно - 5 склянок
  • Молоко - 1 Склянка
  • Рослинна олія - 5 Ст. Ложок(2 столових ложки - в тісто)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
  • Вода - 1 Склянка
Балабушки раніше пекли по неділях з пшеничного борошна, вони вважалися святковим хлібом. Ще їх пекли на новий рік, дотримуючись спеціальні ритуали і потім ворожили. Зараз навіть назва така - балабушки рідко почуєш, хоча на Кубані продається хліб, випікається він цеглинкою, але складається з невеликих, добре відділяються шматочків. Спекти балабушки в домашніх умовах зовсім нескладно. Пропоную вам простий рецепт приготування балабушок, він під силу будь-якій господині.

1. У теплому молоці з цукром замочуємо сухі дріжджі.

2. Просіваємо борошно в миску, додаємо сіль, рослинне масло і розчинилися дріжджі. Доливаємо склянку теплої води і замішуємо тісто.

3. Накриваємо тісто рушником і ставимо в тепле місце на годину-півтора.

4. Змащуємо круглу форму для випічки рослинним маслом.

5. Вимішуємо тісто ще раз і ділимо на невеликі кульки, змащуємо рослинним маслом і укладаємо на невеликій відстані один від одного в форму. Можна посипати зверху насінням сезаму або соняшнику.

6. Випікаємо балабушки в духовці при температурі 180 градусів приблизно хвилин 40.

7. Готові балабушки накриваємо рушником до охолодження.

Балабушки можна робити солодкими, можна зробити до них часникову підливу і їсти з супом або борщем. Смачного вам!