Баклажани з фаршем в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Літо закінчилося, а це значить, що прийшов час запасатися вітамінами. Сьогодні ми приготуємо дуже корисне і смачне блюдо. Приготував недавно вперше - всім домашнім сподобалося. Ділюся рецептом.
Баклажани треба розрізати і видалити серцевину. Потім слід змушують фарш і начинити баклажани. Соусом зі сметани і майонезу змащуємо фаршировані баклажани, зверху викладаємо кружальця помідорів. Запікаємо в мультиварці або в духовці. Щоб баклажани не підгоріли, можна на дно мультиварки налити трохи води. У духовці баклажаеи запікайте при температурі 180 градусів протягом 40 хвилин. Смачного!
- Баклажан - 2 штуки
- Помідор - 1 штука
- Фарш - 300 грам
- Цибуля - 1 штука
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець, часник - За смаком
Баклажани вимийте, разрежьтевздовж, видаліть серцевину. Підготовлені таким чином баклажани посоліть і трохи поколіть ножем, щоб вони пустили сік.
У фарш додайте дрібно нарізану цибулину, сіль і перець. Добре перемішайте.
Готовим фаршем фаршируйте баклажани.
Сметану і майонез змішайте, при бажанні можна додати дрібно нарізаний часник. Соусом змастіть баклажани. Прикрасьте порізаним кружечками помідором.
Підготовлені таким чином баклажани покладіть в мультиварку, включите режим "випічка" з 30-40 хвилин.