Баклажани по-полтавськи
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Приготувати баклажани по-полтавськи в домашніх умовах дуже просто. У мене на це йде не більше двох годин, разом з підготовкою овочів і самим процесом.
Опис приготування:
Спробувала якось баклажани по-полтавськи в домашніх умовах, ось тепер готую часто. Особливо влітку, коли овочі доступні, можна поекспериментувати. Ця страва просте і дуже смачне!
- Баклажан - 2 штуки
- Помідор - 3 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Сир - 100 грам
1. Приготування цієї страви почнемо з чистки баклажанів. По перше, поріжте овоч, присолите його і залиште на деякий час, щоб пішла вся гіркота. Потім відіжміть їх трохи і ще раз промийте під водою.
2. Відправляємо їх смажитися на рослинній олії. Не забувайте помішувати.
3. Такого ж розміру нарізаємо помідори і відправляємо також смажитися до баклажанів. Тепер можна посолити і поперчити за смаком.
4. В самому кінці додайте до наших овочів видавлений часник. Все ретельно перемішайте і посипте зеленню. Я зазвичай використовую для цього блюда зелень петрушки.
5. Викладаємо на блюдо і притрушуємо тертим сиром. Вживати краще в гарячому вигляді, щоб відчути весь аромат овочів.