Рецепт Бабка з корицею фото

Бабка з корицею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно, Молочні продукти, Дріжджове тісто, Молоко
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На обід, На святковий стіл
Випічка, Солодке

Давайте розберемося, що ж таке "бабка" . Це дріжджова випічка на молоці у вигляді перекрученого батона, відноситься до російської кухні. Стародавній рецепт ми не повторимо, але одну з різновидів зробимо.

Є різні начинки для цього виробу, я ж вам розповім, як приготувати бабку з корицею. Знавці російської кухні скажуть, що це зовсім не та випічка, а скоріше вже щось в американському стилі. Але назва не так важливо, коли язик йде про таку ароматної, смачною, красивою і повітряної домашньої випічки.

  • Молоко - 160 мілілітрів(+ 1 ст. Ложка - для обмазування)
  • Борошно пшеничне - 460 грам(400 г - в тісто, 30 г - в начинку, 30 г - в посипання)
  • Цукор коричневий темний - 225 грам(45 г - в посипання, 180 г - в начинку)
  • Вершкове масло - 135 грам(30 г - в начинку, 30 г - в посипання, 75 г - в тісто)
  • Яєчний жовток - 4 штуки
  • Яєчний білок - 2 штуки(1 шт. - в начинку, 1 шт. - для обмазування)
  • Сухі дріжджі - 2, 25 чайних ложки
  • Цукор білий - 3 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 1, 5 Ст. Ложки
  • Ванільний екстракт - 1, 5 чайних ложки
  • Сіль - 1, 75 чайних ложки(1 немає. Ложка - в тісто, 0, 5 немає. Ложки - в начинку, 0, 25 немає. Ложки - в посипання)
  • Кориця мелена - 3 чайних ложки
бабка з корицею - фото крок 1
1. Молоко підігрійте до теплого стану. Додайте в нього дріжджі. Перемішайте. Залиште до утворення бульбашок.
бабка з корицею - фото крок 2
2. В цей час займіться тестом. Збийте м'яке масло з білим цукром.
бабка з корицею - фото крок 3
3. Потім додайте рослинне масло і ванільний екстракт, продовжуйте збивати. Далі додавайте по одному жовтки, кожен раз збиваючи масу.
бабка з корицею - фото крок 4
4. Потім додайте борошно, сіль і влийте молоко. Все збийте до єдиної консистенції.
бабка з корицею - фото крок 5
5. Після цього замішайте тісто вже руками на присипаної борошном поверхні. Тепер тісто залиште на 1, 5 години при кімнатній температурі під рушником.
бабка з корицею - фото крок 6
6. Поки зробіть начинку. Змішайте корицю, цукор, м'яке масло, білок, сіль і борошно.
бабка з корицею - фото крок 7
7. Потім готове тісто розкачати в пласт прямокутної форми.
бабка з корицею - фото крок 8
8. Далі змастіть тісто коричної начинкою.
бабка з корицею - фото крок 9
9. Поверніть пласт в рол.
бабка з корицею - фото крок 10
10. Потім поверніть рол в завиток. Перекладіть його в форму для випічки і залиште на 1 час.
бабка з корицею - фото крок 11
11. Поки зробіть посипання. Перетріть м'яке масло з цукром, сіллю і борошном.
бабка з корицею - фото крок 12
12. Тепер тісто по периметру проколіть виделкою. А потім змастіть сумішшю з молока і білка.
бабка з корицею - фото крок 13
13. Зверху розподіліть посипання.
бабка з корицею - фото крок 14
14. Випікайте бабку протягом 1 години в духовці при 180 градусах. Приємного чаювання!

Схожі рецепти