Бабка з корицею
(покроковий рецепт з фото)
Давайте розберемося, що ж таке "бабка" . Це дріжджова випічка на молоці у вигляді перекрученого батона, відноситься до російської кухні. Стародавній рецепт ми не повторимо, але одну з різновидів зробимо.
Є різні начинки для цього виробу, я ж вам розповім, як приготувати бабку з корицею. Знавці російської кухні скажуть, що це зовсім не та випічка, а скоріше вже щось в американському стилі. Але назва не так важливо, коли язик йде про таку ароматної, смачною, красивою і повітряної домашньої випічки.
- Молоко - 160 мілілітрів(+ 1 ст. Ложка - для обмазування)
- Борошно пшеничне - 460 грам(400 г - в тісто, 30 г - в начинку, 30 г - в посипання)
- Цукор коричневий темний - 225 грам(45 г - в посипання, 180 г - в начинку)
- Вершкове масло - 135 грам(30 г - в начинку, 30 г - в посипання, 75 г - в тісто)
- Яєчний жовток - 4 штуки
- Яєчний білок - 2 штуки(1 шт. - в начинку, 1 шт. - для обмазування)
- Сухі дріжджі - 2, 25 чайних ложки
- Цукор білий - 3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 1, 5 Ст. Ложки
- Ванільний екстракт - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 1, 75 чайних ложки(1 немає. Ложка - в тісто, 0, 5 немає. Ложки - в начинку, 0, 25 немає. Ложки - в посипання)
- Кориця мелена - 3 чайних ложки
1. Молоко підігрійте до теплого стану. Додайте в нього дріжджі. Перемішайте. Залиште до утворення бульбашок.
2. В цей час займіться тестом. Збийте м'яке масло з білим цукром.
3. Потім додайте рослинне масло і ванільний екстракт, продовжуйте збивати. Далі додавайте по одному жовтки, кожен раз збиваючи масу.
4. Потім додайте борошно, сіль і влийте молоко. Все збийте до єдиної консистенції.
5. Після цього замішайте тісто вже руками на присипаної борошном поверхні. Тепер тісто залиште на 1, 5 години при кімнатній температурі під рушником.
6. Поки зробіть начинку. Змішайте корицю, цукор, м'яке масло, білок, сіль і борошно.
7. Потім готове тісто розкачати в пласт прямокутної форми.
8. Далі змастіть тісто коричної начинкою.
9. Поверніть пласт в рол.
10. Потім поверніть рол в завиток. Перекладіть його в форму для випічки і залиште на 1 час.
11. Поки зробіть посипання. Перетріть м'яке масло з цукром, сіллю і борошном.
12. Тепер тісто по периметру проколіть виделкою. А потім змастіть сумішшю з молока і білка.
13. Зверху розподіліть посипання.
14. Випікайте бабку протягом 1 години в духовці при 180 градусах. Приємного чаювання!